Lasagne är ju ljuvligt, som en kram på en bädd av ost och godsaker. Perfekt mat när kylan kryper på. Vi på Vinliv älskar ju kött, men just lasagne är ju supergott även vegetariskt! Och har du inte provat är det dags! Som en smakfest i munnen med livets bästa- pasta. Och grönsaker som dansar en rytmisk tarantella . Ett måste för alla köttälskare att prova på. Åtminstone en gång. Sedan är man fast. Serveras med fördel till ett glas vin. Vinliv tipsar om bästa kombon.
Ingredienser 4 port
- 4 purjolökar
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- Smör
- 400 g krossade tomater
- ½ dl tomatpuré
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2½ dl grädde
- 2 tsk salt
- 2 krm malen vitpeppar
- 1 krm malen muskotnöt
- 1 dl hackad färsk basilika
- ½ dl vitt vin
- 9 lasagneplattor
- 500 g cottage cheese
- 3 dl riven gratängost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och strimla purjolöken, finhacka vitlöken, fräs i rikligt med smör i en gryta.
Häll ner krossade tomater, buljongtärning, tomatpuré, vin, grädde, salt, peppar och basilika.
Låt röran koka ihop i några minuter.
Varva grönsaksröran, lasagneplattor och cottage cheese i en smord och ugnssäker form.
Avsluta med röra högst upp och strö över osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Toppa med grovhackade basilikablad.
Vinliv tipsar!
Passicone Rosso
Jo tack, bra balans med härlig frukt i detta boxvin från Italien. Här hittar vi också inslag av sötaktiga bär, björnbär, lite vanilj, nyanser av choklad och en ihållande intensitet med toner av salvia, kryddor och röda bär.
Perfekt till en god höstgryta eller smakintensivt vegetariskt.
Johan Franco Cereceda
Nr 5903908 • 219 kr