Billigt, gott och en riktigt svensk klassiker. Och så är det ju nyttigt. Vinliv tipsar
om bästa kålpuddingen med bästa vin till.
Ingredienser 4 personer:
- ½ dl ris
- 800 g vitkål
- 25 g smör
- 2 msk honung
- 1 dl vatten
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 350 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200º. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
Skär bort kålhuvudet stock. Skär kålen i mindre bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna. Ringla över honung och salta. Fräs ytterligare några minuter.
Häll på vattnet över kålen. Låt koka tills vattnet kokat bort. Skala och grovhacka löken. Fräs i smör i en stekpanna.
Blanda riset med lök, blandfärsen, kryddor, ägg och mjölk. Salta och peppra efter behag.
Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen.
Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Klart! Servera rykande varm med ett glas vin till.
Vinliv tipsar!

Sandalwood Pinot Noir 2023
Läcker Pinot Noir i fruktdriven, druvpräglad stil. Vinet har en mjuk strävhet, massor av härlig rödbärig frukt, sandelträ med inslag av jordgubbar, fat i fint balanserad stil med medellång, charmig eftersmak.
Nr. 73317 • 98 kr