Kålpudding – En svensk klassiker

Billigt, gott och en riktigt svensk klassiker. Och så är det ju nyttigt. Vinliv tipsar
om bästa kålpuddingen med bästa vin till.

Ingredienser 4 personer:

  • ½ dl ris
  • 800 g vitkål
  • 25 g smör
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 350 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Värm ugnen till 200º. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.

Skär bort kålhuvudet stock. Skär kålen i mindre bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna. Ringla över honung och salta. Fräs ytterligare några minuter.

Häll på vattnet över kålen. Låt koka tills vattnet kokat bort. Skala och grovhacka löken. Fräs i smör i en stekpanna.

Blanda riset med lök, blandfärsen, kryddor, ägg och mjölk. Salta och peppra efter behag.

Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen.

Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.

Klart! Servera rykande varm med ett glas vin till.

Vinliv tipsar!

Hacienda el Espino Garnacha Tintorera

Spännande rött vin på Garnacha från Spanien i mer modernt orienterad stil. Här hittar vi mycket fin balans, konsumtionsvänligt med inslag av både peppar,
mörka bär, lite fatkaraktär, snygg balans och medellång eftersmak.

Nr. 2249 • 91 kr

Testa OnePan – få 15% rabatt!

Med rabattkod: VINLIV15 får du 15% rabatt på OnePan, gäller alla ordinarie produkter (gäller ej kit och Re-Coat).

Till detta recept rekommenderar vi ugnsformen OneServe – en smart kombination av stekpanna och ugnsform, lätthanterlig med rejäla handtag.

Läs mer om OnePan här >>
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.