Billigt, gott och en riktigt svensk klassiker. Och så är det ju nyttigt. Vinliv tipsar
om bästa kålpuddingen med bästa vin till.
Ingredienser 4 personer:
- ½ dl ris
- 800 g vitkål
- 25 g smör
- 2 msk honung
- 1 dl vatten
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 350 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 200º. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
Skär bort kålhuvudet stock. Skär kålen i mindre bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna. Ringla över honung och salta. Fräs ytterligare några minuter.
Häll på vattnet över kålen. Låt koka tills vattnet kokat bort. Skala och grovhacka löken. Fräs i smör i en stekpanna.
Blanda riset med lök, blandfärsen, kryddor, ägg och mjölk. Salta och peppra efter behag.
Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen.
Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Klart! Servera rykande varm med ett glas vin till.
Vinliv tipsar!
Hacienda el Espino Garnacha Tintorera
Spännande rött vin på Garnacha från Spanien i mer modernt orienterad stil. Här hittar vi mycket fin balans, konsumtionsvänligt med inslag av både peppar,
mörka bär, lite fatkaraktär, snygg balans och medellång eftersmak.
Nr. 2249 • 91 kr
Testa OnePan – få 15% rabatt!
Med rabattkod: VINLIV15 får du 15% rabatt på OnePan, gäller alla ordinarie produkter (gäller ej kit och Re-Coat).
Till detta recept rekommenderar vi ugnsformen OneServe – en smart kombination av stekpanna och ugnsform, lätthanterlig med rejäla handtag.