Klassisk korv stroganoff med bästa rödvinet

En riktig klassiker som bör serveras någon gång i månaden. Sedan kan man alltid variera den med olika slags kryddning. Och det bästa, den går lika bra att göra vegetarisk då man byter ut falukorven mot vegetarisk korv.

Ingredienser 4 personer

1 falukorv, alt vegokorv, ca 800 gram

Tomatpuré

2 gula lökar

Sriracha eller chilisås

Stark senap

3 msk citronsaft

½ dl Ketchup

1 msk vitlökspulver

svartpeppar

5 dl crème fraîche

Ris

Gör så här

Strimla korven till stavar. Stek den på hög värme tills den fått färg. Grovhacka löken.

Lägg korven åt sidan. Stek löken på samma sätt, tills den fått färg. Häll sedan ner korven och rör om.

Tillsätt tomatpuré efter behag. Häll sedan i srirachan och ketchup.

Sänk värmen och häll i crème fraîche och senap. Rör om.

Låt puttra i några minuter. Smaka av med citron, salt och peppar och vitlökspulvret.

Servera med kokt ris och ett stort glas, gärna svalt rött vin i djup kupa. 

Bon ap! 


Vinliv tipsar!

Enzo Bartoli Barbaresco Rio Sordo

Rött vin på druvan Nebbiolo från den exklusiva Barbaresco, toppdistrikt i Piemonte i norra Italien, där man tillverkar några av världens bästa viner’.

Rött kraftfullt vin med massor av komplex karaktär, inslag av både röda och mörka bär, liten blommig ton, markerade, mjuka tanniner och en härlig balans med relativt lång eftersmak.

Det här vinet dricker jag mycket gärna till en elegant rätt med mycket karaktär, gärna kalvgryta eller en osso buco, finkar också med carpaccio på nöt med olivolja och parmesan.

Nr. 53139 • 249 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.