En riktig klassiker som bör serveras någon gång i månaden. Sedan kan man alltid variera den med olika slags kryddning. Och det bästa, den går lika bra att göra vegetarisk då man byter ut falukorven mot vegetarisk korv.
Ingredienser 4 personer
1 falukorv, alt vegokorv, ca 800 gram
Tomatpuré
2 gula lökar
Sriracha eller chilisås
Stark senap
3 msk citronsaft
½ dl Ketchup
1 msk vitlökspulver
svartpeppar
5 dl crème fraîche
Ris
Gör så här
Strimla korven till stavar. Stek den på hög värme tills den fått färg. Grovhacka löken.
Lägg korven åt sidan. Stek löken på samma sätt, tills den fått färg. Häll sedan ner korven och rör om.
Tillsätt tomatpuré efter behag. Häll sedan i srirachan och ketchup.
Sänk värmen och häll i crème fraîche och senap. Rör om.
Låt puttra i några minuter. Smaka av med citron, salt och peppar och vitlökspulvret.
Servera med kokt ris och ett stort glas, gärna svalt rött vin i djup kupa.
Bon ap!