Fyra vinfestivaler som du måste besöka i sommar

Sommaren närmar sig med stormsteg, vilket även innebär en tid för festivaler i landet. På flera platser kan du få njuta av världens viner för att samtidigt ta del av en härlig stämning.

Vinfestivaler är en populär mötesplats för många vinälskare. De fortsätter att vara breda ut sig i Sverige. Förutom att träffa andra människor som delar samma intresse, så får besökare även chansen att lära sig mer om alla spännande viner.

Det kan både handla om att fördjupa sina kunskaper om vin eller produktionsprocesserna. Nedan listas fyra vinfestivaler på fyra olika platser i Sverige som du kan besöka i sommar.

1. Skepparps vingård, 26 och 27 juli 2024

För åttonde gången arrangeras vinfestivalen ”Smaka Svenska Viner” i Österlen. Hit är det många som återvänder år efter år för att prova vin. Det gör många samtidigt som de äter mat som Tareq Taylor står och serverar.

LÄS MER >>

2. L´enoteca Vinfestival, 6 juni 2024

Mitt i centrala Malmö hålls den årliga vinfestivalen på L´enoteca Garden. Här får du chansen att prova viner från flera utställare i Europa samtidigt som du får ta del av en härlig stämning på plats.

LÄS MER >>

3. Bjäre Vin- & Dryckesfestival, 7 och 8 juni 2024

Du kan också besöka Bjäre Vin- & Dryckesfestival i Båstad. Den arrangeras för andra året på Hotel Skansen. Förutom vinprovning, så får du även chansen att fördjupa dina kunskaper genom att prata med utställare och föreläsare.

LÄS MER >>

4. Vin i Västerås, 20 och 21 september 2024

Avsluta sommaren på bästa sätt genom att besöka Västerås vin- och delikatessmässa 2024. Under två dagar får du uppleva världens viner och delikatesser genom provsmakning och möten med kunniga människor.

LÄS MER >>

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.