Nerello Mascalese – unik i vinvärlden

Nerello Mascalese är en druva som har fått allt större uppmärksamhet på senare år. Druvan trivs särskilt väl i de branta sluttningarna kring vulkanen Etna på Sicilien, där druvans unika egenskaper verkligen kommer till sin rätt.

Ett typiskt vin från Nerello Mascalese är oftast lätt till medelkraftigt med en klar och ljus rubinröd färg. Doften är komplex med toner av röda bär, körsbär, lakrits och örter, ibland kryddade med en mineralitet som är karakteristisk för Etna-vinerna. Smaken är ofta frisk och fruktig med silkeslena tanniner och en behaglig syra som ger vinet struktur och längd.

Nerello Mascalese-viner är kända för sin förmåga att åldras väl och utveckla ytterligare komplexitet och djup med tiden. Det är inte ovanligt att hitta flaskor som har lagrats i flera år och som fortfarande visar upp en fantastisk fräschör och livfullhet.

Eftertraktade viner i hela världen

Tack vare den ökande populariteten för italienska viner och det ökande intresset för unika druvsorter har Nerello Mascalese fått en större plats på den internationella vinscenen. Vinerna har blivit eftertraktade för sin unika karaktär och för den spännande smakupplevelse de erbjuder.

Nerello Mascalese är en druva med en spännande framtid. Druvans förmåga att producera viner med komplexitet, balans och unik terroirprägel gör den till en viktig del av Siciliens vinproduktion och sätter de sicilianske vinerna på vinkartan över världens mest unika viner.

Vinliv tipsar!

DeAetna Terra Costantino, 2022

Mycket Etna-präglat rött vin som verkligen visar storheten bakom den nya trenden med vulkanviner. Här hittar vi inslag av julkryddor, rök, tydlig mineralisk prägel, unga röda bär, örter, lite svartpepprig ton med balanserat avslut i mjukare, drickvänlig stil.

Passar perfekt till en napolitansk pizza med massor av prosciutto och mozzarella.

Nr 2400 • 189 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.