Carricante – Siciliens gröna stolthet

Carricante är en druva som trivs i de branta sluttningarna kring vulkanen Etna på Sicilien, Italien. Trots att den inte är lika känd som Nerello Mascalese, har Carricante på senare år fått mer uppmärksamhet för sin förmåga att producera viner med karaktär och komplexitet.

Carricante ger vita viner som är ljusa i färgen med gröna nyanser. Doften är frisk och fruktig, med toner av citron, gröna äpplen, vita blommor och ibland en mineralitet som påminner om vulkanisk sten. Smaken är oftast frisk och livlig med en uppfriskande syra och en fin textur som ger vinet en bra längd och elegans.

Eftersom Carricante trivs i den vulkaniska jordmånen runt Etna, får vinerna en unik terroirprägel som inte finns någon annanstans. Druvans förmåga att uttrycka sitt ursprung gör den till en favorit bland vinproducenter och vinälskare som uppskattar viner med en tydlig karaktär och identitet.

Perfekt till skaldjur och fisk

Carricante-viner är perfekta som aptitretare eller för att ackompanjera fisk- och skaldjursrätter, samt lätta pastarätter och sallader. Deras friska syra och mineralitet gör dem också till utmärkta partners till olika ostar och grönsaksrätter.

Carricante en spännande druva och definitivt en av Italiens bästa gröna druvsorter. Druvans förmåga att producera viner med komplexitet, friskhet och karaktär gör den till en viktig del av Siciliens vinproduktion och ett spännande val för vinälskare världen över.

Vinliv tipsar!

Buccia 2022

Spännande orange vin i en helt annan prisklass än de flesta vinerna i samma kategori. Här hittar vi härlig fräschör, inslag av både clementin, röda äpplen, aprikos, lite strävhet, aromatisk karaktär och relativt lång eftersmak präglad av karaktär och friskhet.

Perfekt till hårdostar med lite sälta eller klassiska sicilianska rätten caponata.

Nr 70625 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.