Snabblagad pasta pesto med kyckling – och bästa vinet

Favoriten till tisdagsmiddagen – pasta pesto med stekt kyckling – är en snabb, lättlagad rätt. En hemlagad pesto är mycket godare än butiksvarianterna och går att laga på under fem minuter. 

Tips! Receptet är enkelt att göra helt vegetariskt. Byt ut parmesan mot grana padano och kyckling mot fetaost eller mozzarella. Vill du göra den vegansk finns veganska alternativ till parmesan på 

Ingredienser (4 portioner) 

Pesto

  • 5 dl basilika
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 dl parmesan 
  • 5 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta 
  • Salt och peppar efter smak

Övriga ingredienser 

  • 350 g pasta, gärna penne 
  • 2,5 msk salt
  • Pastavatten 
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 7 dl kyckling, kryddad och färdigstekt 
  • 4 dl körsbärstomater 
  • Parmesan vid servering

Gör så här:

1. Börja med att göra peston. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna på medelvärme. De ska bli gyllenbruna. Ta av från värmen och låt svalna. 

2. Mixa basilika, parmesan, vitlök och pinjenötter  i en mixer eller med en stavmixer. 

3. Droppa i oljan medan mixern eller stavmixern är i gång. Salta och peppra

4. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i kycklingbuljongen. Koka bort det mesta av vätskan och spara lite. Blanda med kyckling, körsbärstomater och pesto. Servera med parmesan och ett glas vin!

Vinliv tipsar!

Mont-Redon Côtes du Rhône Réserve Blanc, 2022

Fruktigt, smakrikt vitt vin från Rhônedalen med en stor portion finess, inslag av både citrus, vita plommon, örter, tropiska toner, persika, melon och en relativt lång eftersmak i balanserad stil.

Nr 281301 • 129 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.