Det här behöver du:
- 1 kg urbenad kalvbringa
- 2 purjolökar
- 1 liten gul lök
- 4 morötter
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk smör
- 4,5 dl vatten
- Salt
- Peppar
Till serveringen:
- 6 tomater
- Kokt ris
- 2 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
Så här gör du:
- Ansa köttet. Dela det i portionsbitar.
- Skala purjolökarna och den gula löken. Skiva dem.
- Skala morötterna. Skär dem i 3 cm långa bitar.
- Vänd köttet i salt- och pepparblandat mjöl.
- Bryn köttet, löken och morötterna i smöret.
- Häll på vatten. Låt rätten koka mör under lock över svag värme.
- Koka riset under tiden. Passa också på att skålla och flå tomaterna. Krossa vitlöksklyftan.
- Fräs upp vitlöksklyftan i smöret och tillsätt halverade tomater.
- Låt dem småsteka med vitlöken tills de börjar mjukna.
- Lägg upp riset i ett stort fat.
- Häll på kalopsen med sky.
- Garnera med tomathalvorna runt om.
- Häll över stekskyn.
- Serveras med en trevlig grönsallad.
Vinliv tipsar!

Château Lilian Ladouys, 2019
Underbart vin från Saint-Estèphe med riktigt bra prisvärde! Här hittar vi fruktiga toner, stram karaktär, inslag av choklad, kaffe, fat, svarta vinbär, salvia, ceder i mycket fin balans och tydlig lagringspotential. Lufta någon timme innan servering.
Passar perfekt till en elegant frans kalops.
Nr. 95991 • 299 kr