Kyckling ”Pot au feu” Languedoc

Urgod kycklinggryta och ett riktigt bra vitt, krispigt syrligt vin som verkligen matchar syran i grytan. Grytan har syra från vin och dijon som matchar upp syran i denna friska sauvignon blanc och lyfter fram fruktigheten, en perfekt matchning helt enkelt.

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfiléer
  • 2 morötter, skalade i bitar
  • 150 g champinjoner, stekta
  • 100 g haricots verts
  • 200 g spetskål
  • 300 g kokt potatis
  • 2 gula lökar, i bitar
  • 100 g rädisor, i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ liter kycklingbuljong
  • 3 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl grädde
  • 1 lagerblad
  • 3 kvistar timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • Basilika
  • 1 msk hackad gräslök
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Stek kycklingen i olivolja i en stor gryta. Tillsätt lök, vitlök, morötter, potatis, timjan och lagerblad och stek någon minut. Tillsätt sedan vitt vin och buljong och låt koka in ca 10 min.
  2. Tillsätt spetskål, haricots verts, svamp, senap och grädde. Koka ihop med grädden i ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Vid servering, tillsätt rädisor, gräslök och toppa med basilika och servera med ett gott surdegsbröd.

Vinliv tipsar!

Abbotts & Delaunay Sauvignon Blanc, 2023

Druvpräglad i relativt återhållen, fräsch stil. Här hittar vi toner av krusbär, svarta vinbär, rabarber, lime, tomatplanta, lite tropiska inslag, krispigt frisk i balanserad stil med medellång eftersmak.

Perfekt till en gryta på fisk med citrussyrliga smaker och krämig sås. Eller en spännande ceviche.

Nr 70920 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.