Urgod kycklinggryta och ett riktigt bra vitt, krispigt syrligt vin som verkligen matchar syran i grytan. Grytan har syra från vin och dijon som matchar upp syran i denna friska sauvignon blanc och lyfter fram fruktigheten, en perfekt matchning helt enkelt.
Ingredienser
- 800 g kycklinglårfiléer
- 2 morötter, skalade i bitar
- 150 g champinjoner, stekta
- 100 g haricots verts
- 200 g spetskål
- 300 g kokt potatis
- 2 gula lökar, i bitar
- 100 g rädisor, i bitar
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- ½ liter kycklingbuljong
- 3 dl vitt vin, torrt
- 1 dl grädde
- 1 lagerblad
- 3 kvistar timjan
- 1 tsk dijonsenap
- Basilika
- 1 msk hackad gräslök
- Salt och peppar
- Olivolja
Gör så här
- Stek kycklingen i olivolja i en stor gryta. Tillsätt lök, vitlök, morötter, potatis, timjan och lagerblad och stek någon minut. Tillsätt sedan vitt vin och buljong och låt koka in ca 10 min.
- Tillsätt spetskål, haricots verts, svamp, senap och grädde. Koka ihop med grädden i ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
- Vid servering, tillsätt rädisor, gräslök och toppa med basilika och servera med ett gott surdegsbröd.
Vinliv tipsar!

Abbotts & Delaunay Sauvignon Blanc, 2023
Druvpräglad i relativt återhållen, fräsch stil. Här hittar vi toner av krusbär, svarta vinbär, rabarber, lime, tomatplanta, lite tropiska inslag, krispigt frisk i balanserad stil med medellång eftersmak.
Perfekt till en gryta på fisk med citrussyrliga smaker och krämig sås. Eller en spännande ceviche.
Nr 70920 • 99 kr