Publicerat 2/12 - 2020

Bästa Skagenröran med extra tvist

Här har vi ett recept som vi kan variera hur mycket som helst. Men efter noggrant övervägande, har vi på Vinliv kommit fram till att denna Skagenröra slår allt. Tar max 20 minuter att lyxa fram. Och till bubbel? Himmelskt gott! Testa med en prosecco rosé!

Ingredienser 4 personer

  • 1 dl majonnäs 
  • ½ dl crème fraîche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk citronsaft
  • 400 g handskalade räkor
  • 3 msk dill, hackad
  • 6 brödskivor utan kant
  • Smör att steka i
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Blanda majonnäs, crème fraîche, pepparrot, citron och dill.
  • Hacka räkorna grovt och lägg dem i en skål.
  • Blanda ned såsen i räkorna, rör om försiktigt. Smaka av med svartpeppar.
  • Skär brödskivorna i trekanter och stek på båda sidor i rikligt med smör.
  • Servera skagenröran på stekt bröd.
  • Toppa med löjrom.

Vinliv tipsar!

Casteloro Prosecco Rosé

Bubbelvin från Veneto som går under namnet prosecco. Blandning på vitt vin på druvan Glera med rött vin på druvan Pinot Noir. Ungefär 85 procent Glera och resterande Pinot Nero, som den kallas i Italien.

Aromatiskt med inslag av hallon, svarta vinbär, rabarber och lite fläder. I smak härligt fruktig med viss fruktsötma, inslag av både blodgrape, rabarber, röd mango och kryddor med medellång eftersmak.

Det här vinet dricker jag gärna till lite kallskuret, eller till Skagenröra.”

Johan Franco Cereceda

Nr 78416 • 79 kr

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.