Publicerat 2/12 - 2020

Bästa Skagenröran med extra tvist

Här har vi ett recept som vi kan variera hur mycket som helst. Men efter noggrant övervägande, har vi på Vinliv kommit fram till att denna Skagenröra slår allt. Tar max 20 minuter att lyxa fram. Och till bubbel? Himmelskt gott!

Ingredienser 4 personer

  • 1 dl majonnäs 
  • ½ dl crème fraîche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk citronsaft
  • 400 g handskalade räkor
  • 3 msk dill, hackad
  • 6 brödskivor utan kant
  • Smör att steka i
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Blanda majonnäs, crème fraîche, pepparrot, citron och dill.
  • Hacka räkorna grovt och lägg dem i en skål.
  • Blanda ned såsen i räkorna, rör om försiktigt. Smaka av med svartpeppar.
  • Skär brödskivorna i trekanter och stek på båda sidor i rikligt med smör.
  • Servera skagenröran på stekt bröd.
  • Toppa med löjrom.

Vinliv tipsar!

Nicolas Brobergière Brut

Champagne för endast 189 kronor, det låter som en dröm, men den finns och den finns på Systembolaget.

Fin balans med både lättsamma frukter, fin fräschör i balanserad stil, inslag av både citrus, gröna äpplen, liten brödig ton och en medellång eftersmak.

Den här champagnen dricker jag gärna till en Toast Skagen, skaldjur eller till en soppa på grön sparris och pilgrimsmusslor. Eller varför inte bara som det är, innan maten…

Johan Franco Cereceda

Nr 52077 • 189 kr