Publicerat 2/12 - 2020

Bästa Skagenröran med extra tvist

Här har vi ett recept som vi kan variera hur mycket som helst. Men efter noggrant övervägande, har vi på Vinliv kommit fram till att denna Skagenröra slår allt. Tar max 20 minuter att lyxa fram. Och till bubbel? Himmelskt gott!

Ingredienser 4 personer

  • 1 dl majonnäs 
  • ½ dl crème fraîche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk citronsaft
  • 400 g handskalade räkor
  • 3 msk dill, hackad
  • 6 brödskivor utan kant
  • Smör att steka i
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Blanda majonnäs, crème fraîche, pepparrot, citron och dill.
  • Hacka räkorna grovt och lägg dem i en skål.
  • Blanda ned såsen i räkorna, rör om försiktigt. Smaka av med svartpeppar.
  • Skär brödskivorna i trekanter och stek på båda sidor i rikligt med smör.
  • Servera skagenröran på stekt bröd.
  • Toppa med löjrom.

Vinliv tipsar!

It’s a Blanc de Blancs Brut

Uppseendeväckande bubbelvin i lyxig guldflaska, ett vin tillverkat på den lokala proseccodruvan Glera och den internationella storkändisen Chardonnay.

Vinet har en fin fruktig ton med inslag av vit persika, clementin, citron, lime, lite gråpäron i frisk och torr stil med mycket lättdrucken, läskande karaktär.

Det här vinet dricker jag som aperitif eller gärna till lite kryddstark mat från Asien och till några hårdostar. Eller till en läcker Skagenröra. Vinet vinner på att serveras väl kylt. 

Johan Franco Cereceda

Nr 50303 • 119 kr

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.