Så gör du bästa Skagenröran

Här har vi ett recept som vi kan variera hur mycket som helst. Men efter noggrant övervägande, har vi på Vinliv kommit fram till att denna Skagenröra slår allt. Tar max 20 minuter att lyxa fram. Och till bubbel? Himmelskt gott!

Ingredienser 4 personer

  • 1 dl majonnäs 
  • ½ dl crème fraîche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk citronsaft
  • 400 g handskalade räkor
  • 3 msk dill, hackad
  • 6 brödskivor utan kant
  • Smör att steka i
  • Svartpeppar

Gör så här

  • Blanda majonnäs, crème fraîche, pepparrot, citron och dill.
  • Hacka räkorna grovt och lägg dem i en skål.
  • Blanda ned såsen i räkorna, rör om försiktigt. Smaka av med svartpeppar.
  • Skär brödskivorna i trekanter och stek på båda sidor i rikligt med smör.
  • Servera skagenröran på stekt bröd.
  • Toppa med löjrom.

Vinliv tipsar!

Encanto

Otroligt bra prissatt bubbel från Spanien, Cava-land. Här har vi ett vin med fin balans, mycket lättdrucket med inslag av gröna äpplen, citron, aningen brödig ton med medellång eftersmak och mjuka bubblor.

Perfekt till lite goda tapas i enkel, snabblagad stil.

Nr 73602 • 79 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.