Fräschaste salladen på spenat och melon

Gör så här:

Skala och tärna melonen.

Skär gurkan i lika stora bitar som melonen.

Strimla löken.

Finhacka myntan.

Grovhacka mandlarna.

Blanda samman allt med spenaten i en stor skål och tillsätt godaste olivoljan, 0,5 dl.

Smaka av med flingsalt och peppar. Och smula över ytterst lite cayennepeppar.

Servera med ett glas vin!

Ingredienser:

4 personer

  • 1 honungsmelon
  • 1 gurka
  • 150 g bladspenat, färsk
  • 100 g salladslök
  • 1 mynta på kruka
  • 1 dl mandlar
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar

Vinliv tipsar!

Black Tower Fruity White, 2023

Friskt vitt från Tyskland med markerat söt karaktär, inslag av både aprikos, päron, citron, gröna inslag, fräschör, honung, örter med relativt lång eftersmak.

Perfekt till en sallad med asiatiska förtecken.

Nr 6045 • 209 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.