Fräschaste salladen på spenat och melon

Gör så här:

Skala och tärna melonen.

Skär gurkan i lika stora bitar som melonen.

Strimla löken.

Finhacka myntan.

Grovhacka mandlarna.

Blanda samman allt med spenaten i en stor skål och tillsätt godaste olivoljan, 0,5 dl.

Smaka av med flingsalt och peppar. Och smula över ytterst lite cayennepeppar.

Servera med ett glas vin!

Ingredienser:

4 personer

  • 1 honungsmelon
  • 1 gurka
  • 150 g bladspenat, färsk
  • 100 g salladslök
  • 1 mynta på kruka
  • 1 dl mandlar
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ dl olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar

Vinliv tipsar!

Feldhaus Riesling, 2023

Superpris på 1 liter riktigt bra vitt på Riesling. Vinet har en fin balans i mycket lättdrucken stil, inslag av persika, honung, mogen citron, äpple och päron i fin balans och med härlig fräschör som ligger kvar.  

Nr 71312 • 97 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.