Älskar du att doppa snacks och grönsaker i härliga dippsåser? Här kommer 10 förslag på såser som är busenkla att fixa till.
Är du en chipsätare av hög rang eller föredrar du krispiga grönsaker till din dippsås? Oavsett vilket så kan det vara bra att byta ut de gamla dippsåserna mot nya varianter. Hemlagade dippsåser är alltid de godaste – speciellt om du vågar experimentera lite och satsar på smaker som inte går att hitta i livsmedelsbutiken.
Välj vilken grund som passar just din sås
Själva grunden till dippsåsen kan bestå av gräddfil, mjukost, majonnäs eller yoghurt. Här är det viktigt att tänka på vilka ingredienser du kommer att använda och vad för sorts dryck du planerar att förtära på din dippfest. Hur stor mängd du använder av varje ingrediens är helt upp till dig.
- Hackat ägg, finklippt persilja, finklippt dill, finklippt gräslök, curry, lökpulver, peppar och salt.
- Riven parmesanost, peppar och salt.
- Riven pepparrot, salt, peppar samt några droppar chilisås.
- Fransk senap, finklippt dill, peppar, salt och citronsaft.
- Tomatketchup, citronsaft, salt, peppar och mild chilisås.
- Kaviar från tub, persilja, gräslök, salt och peppar.
- Riven gul lök, paprikapulver, salt och peppar.
- Finhackad purjolök, apelsinsaft, några droppar tabasco samt krossade vitlöksklyftor.
- Hackad rödlök, cayennepeppar, chilisås och salt.
- Riven pepparrot, riven ingefära, smältost och ajvar.