Det här är barnens favoriträtter

Vilka maträtter som är barnens absoluta favoriter är naturligtvis något som ändras från år till år. Det finns dock en handfull rätter som dyker upp på nästan varenda lista över barnens bästa käk.

Planerar du en trevlig middag med vänner och några glas vin? Då kan det vara bra om barnen är nöjda i rummet bredvid. Serverar du hamburgare, chili con carne, korv stroganoff, lasagne eller pannkakor så ökar du dina chanser att få en fest som uppskattas av alla generationer.

Hamburgare med bröd

Den här rätten finns säkert med på din egen 5-i-topp om du ska vara helt ärlig, och som du vet så börjar de flesta goda vanor tidigt. En hamburgare behöver inte vara så onyttig som du kanske befarar – tillagar du den på mager köttfärs och byter ut den feta dressingen mot lite senap och pepparrot så behöver du inte ha dåligt samvete.

Chili con carne med ris

Chili kanske inte är något för de allra minsta barnen, men är dina mindre familjemedlemmar över 5 år så klarar de troligtvis av den här halvstarka rätten. Bönorna är mycket nyttiga, och de barn och vuxna som äter chili con carne kommer känna sig mätta i många timmar. 

Korv stroganoff med ris

Här har du ytterligare en omåttligt populär rätt som legat på barnens favoritlistor ända sedan 70-talet. Ställer du en stekpanna på vuxenbordet så kan du passa på att krydda lite extra så det smakar mer.

Lasagne

Lasagne går att göra i hur många varianter som helst, och barnen brukar inte ens märka om det är köttfärs eller vegofärs de får i sig. Tänk dock på att den här rätten är minst sagt kaloririk och bör serveras i måttliga mängder.

Pannkakor med grädde och sylt

Pannkakor är inte bara oförskämt gott utan dessutom skonsamt för magen. Bjuder du på den här gamla godingen så kommer du troligtvis inte höra något gnäll från barnbordet på hela kvällen.

PS. Servera till samtliga rätter ett glas mjölk, gärna kylskåpskallt.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.