Bästa grillningen där more is more

Äntligen! Nu står vi där med våra dyra grillverktyg och vänder på t-bensteken, dricker rött i stora glas och njuter av den begynnande sommarvärmen. Bara en så’n sak.

Grillad T-benstek med smakrikt vitlökssmör

Ingredienser 4 personer

På grillen

  • 4 bifftomater
  • 1 zucchini
  • 1000 g T-benstek
  • 1 dl barbequesås

Vitlöks- och parmesansmör

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • ½ citron
  • 1 kruka persilja
  • 1,5 dl finriven parmesanost
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Smöret

Finhacka persiljan, blanda ner med citronsaften, oljan, osten och smöret. Pressa sedan vitlöken i röran, rör om ordentligt och smaka av med salt.

Grill

Grilla köttet några minuter på varje sida, Salt och peppra på varje sida, pensla med barbequesås mot slutet av grillningen. Låt köttet sedan vila 10 minuter.

Grilla också tomaterna och zucchinin tills de fått fin färg. 

Och så!

Servera kött och grönsaker med en klick smör. Och ett stort glas rött vin, gärna aningen svalt.


Vinliv tipsar!

Bread&Butter, Cabernet Sauvignon, 2019

Spännande högkvalitativt rött vin på Cabernet Sauvignon från Kalifornien. Här hittar vi mycket druvtypiska toner som svarta vinbär, julkryddor, fattoner, vaniljsötma, kryddighet med fin balans, fräschör och en relativt lång eftersmak med finess. Mycket vin för pengarna.

nr 78047 168 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.