Bästa grillningen där more is more

Äntligen! Nu står vi där med våra dyra grillverktyg och vänder på t-bensteken, dricker rött i stora glas och njuter av den begynnande sommarvärmen. Bara en så’n sak.

Grillad T-benstek med smakrikt vitlökssmör

Ingredienser 4 personer

På grillen

  • 4 bifftomater
  • 1 zucchini
  • 1000 g T-benstek
  • 1 dl barbequesås

Vitlöks- och parmesansmör

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • ½ citron
  • 1 kruka persilja
  • 1,5 dl finriven parmesanost
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Smöret

Finhacka persiljan, blanda ner med citronsaften, oljan, osten och smöret. Pressa sedan vitlöken i röran, rör om ordentligt och smaka av med salt.

Grill

Grilla köttet några minuter på varje sida, Salt och peppra på varje sida, pensla med barbequesås mot slutet av grillningen. Låt köttet sedan vila 10 minuter.

Grilla också tomaterna och zucchinin tills de fått fin färg. 

Och så!

Servera kött och grönsaker med en klick smör. Och ett stort glas rött vin, gärna aningen svalt.


Vinliv tipsar!

Buco Nero, 2021

Välbalanserat, härligt rött vin från Argentina på ikoniska druvan Malbec i riktigt cool box. Här hittar vi mycket smak, fin balans mellan frukt, strävhet och fräschör, toner av vanilj, mörka bär, lite plommon i mycket druvorienterad stil. Serveras till en bit mat, gärna pasta, kött eller hårdostar.

nr 57711 249 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.