Äntligen! Nu står vi där med våra dyra grillverktyg och vänder på t-bensteken, dricker rött i stora glas och njuter av den begynnande sommarvärmen. Bara en så’n sak.
Grillad T-benstek med smakrikt vitlökssmör
Ingredienser 4 personer
På grillen
- 4 bifftomater
- 1 zucchini
- 1000 g T-benstek
- 1 dl barbequesås
Vitlöks- och parmesansmör
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- ½ citron
- 1 kruka persilja
- 1,5 dl finriven parmesanost
- 200 g rumsvarmt smör
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Smöret
Finhacka persiljan, blanda ner med citronsaften, oljan, osten och smöret. Pressa sedan vitlöken i röran, rör om ordentligt och smaka av med salt.
Grill
Grilla köttet några minuter på varje sida, Salt och peppra på varje sida, pensla med barbequesås mot slutet av grillningen. Låt köttet sedan vila 10 minuter.
Grilla också tomaterna och zucchinin tills de fått fin färg.
Och så!
Servera kött och grönsaker med en klick smör. Och ett stort glas rött vin, gärna aningen svalt.
Vinliv tipsar!

Bread&Butter, Cabernet Sauvignon, 2019
Spännande högkvalitativt rött vin på Cabernet Sauvignon från Kalifornien. Här hittar vi mycket druvtypiska toner som svarta vinbär, julkryddor, fattoner, vaniljsötma, kryddighet med fin balans, fräschör och en relativt lång eftersmak med finess. Mycket vin för pengarna.
nr 78047 • 168 kr