Publicerat 19/5 - 2021

Bästa grillningen där more is more

Äntligen! Nu står vi där med våra dyra grillverktyg och vänder på t-bensteken, dricker rött i stora glas och njuter av den begynnande sommarvärmen. Bara en så’n sak.

Grillad T-benstek med smakrikt vitlökssmör

Ingredienser 4 personer

På grillen

  • 4 bifftomater
  • 1 zucchini
  • 1000 g T-benstek
  • 1 dl barbequesås

Vitlöks- och parmesansmör

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • ½ citron
  • 1 kruka persilja
  • 1,5 dl finriven parmesanost
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

Smöret

Finhacka persiljan, blanda ner med citronsaften, oljan, osten och smöret. Pressa sedan vitlöken i röran, rör om ordentligt och smaka av med salt.

Grill

Grilla köttet några minuter på varje sida, Salt och peppra på varje sida, pensla med barbequesås mot slutet av grillningen. Låt köttet sedan vila 10 minuter.

Grilla också tomaterna och zucchinin tills de fått fin färg. 

Och så!

Servera kött och grönsaker med en klick smör. Och ett stort glas rött vin, gärna aningen svalt.


Vinliv tipsar!

Loios 2020

Ännu ett strålande vin från Portugal, denna gång rött på en blandning av lika delar Syrah och Trincadeira. I hållbar box.

Generös doft med massor av solvarm frukt, björnbär, blåbär, lite kakao liksom i smak med härlig intensitet, struktur och fin avslutande fräschör.

Det här vinet dricker jag gärna till en grillad köttbit med mustiga tillbehör. Enkelt och svingott.

Johan Franco Cereceda

Nr 2521 • 219 kr