Annonssamarbete – Domaine Wines

Tre blixtsnabba tapas till rött vin 

Vem vill inte ha en tapaskväll? Nedan ser du tre riktiga spanska klassiker, lätta att tillaga, hyfsat billiga men vilka underbara smaker! Recepten är för 4 om det ska vara middag, men för 8 om det är tapas innan middagen. Gott är det likt förbaskat. Och med ett glas rött från Marqués de Cáceres… 

Ingredienser 4-8 personer 

Padrones 

200 g pimientosde padrones 

½ dl Olivolja  

Flingsalt efter behag 

Gör så här

Hetta upp olja i en stekpanna. 

Stek padrones på medelhög värme tills får färg och blir riktigt mjuka. 

Lägg upp på ett snyggt fat och strö över flingsalt. 

Servera pimientos de padrones alldeles nystekta med en bit bröd på ett stort snyggt fat. 

Fantastiska Padrones serverat på ett mörkt fat

Patatas bravas

½ kg potatis 

Olivolja 

Flingsalt 

Gör så här

Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft. 

Skär potatisen i små klyftor eller bitar.  

Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med smör- och olivolja och salt.  

Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg och är krispiga. 

Bravasås

3 vitlöksklyftor 

2 tsk pimentón (rökt paprikapulver) 

½ tsk chilipulver 

400 g tomater, finhackade 

400 g 

Salt  

Peppar 

Gör så här

Skala och krossa vitlöken. Fräs den i olivolja i några minuter. 

Tillsätt pimentón, chili, finhackade tomater och lite salt. Sjud ca 10 min. Mixa såsen slät.  

Smaka av med salt och färskmalen svartpeppar. 

Blanda potatis med bravasåsen i en skål.  

Lägg upp på ett fat.  

Patatas bravas med Bravasås på en mörk tallrik - perfekt tapas till rött vin

Spansk tortilla

500 g potatis 

2 gula lökar 

½ dl olivolja 

6 ägg 

1 tsk salt 

1 krm svartpeppar 

Gör så här

Skala och skär potatis och lök i tunna skivor.  

Stek dem i olivoljan på låg värme i en stekpanna 15-20 min. 

Vispa ihop ägg.  

Häll smeten i pannan och lyft försiktigt så smeten rinner ner i botten. 

Höj till medelvärme och fortsätt steka ca 5 min.  

Vänd tortillan med hjälp av ett lock och stek ytterligare 2-3 min. 

Lägg upp på en stor talrik och skär tortillan i tårtbitar. 

Spansk Tortilla serverat på en blå tallrik - fantastisk god tapas


Vinliv tipsar!

Rött vin i en mörk vinflaska med röd etikett

Marqués de Cáceres Crianza, 2021 

Sammetslent rött vin från Rioja i ursprungspräglad stil. 

Här hittar vi inslag av mörka bär, blåbär, choklad, generöst fruktdriven, mjuka tanniner, aningen mineralisk med liten sälta och fin balans i avslut. 

Perfekt till buffé, en sprakande tapaskväll eller en grillad lammfilé. 

Nr 2734 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.