Underbart lyxiga Pasta Vongole

Ingredienser Pasta Vongole

För fyra personer:

  • 400 g spaghetti eller linguine
  • 1 kg färska vongole, noggrant rengjorda
  • 4 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 liten chili, finhackad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 knippe färsk persilja, hackad
  • Salt och peppar efter smak
  • Citronklyftor till servering

Så här lagar du Pasta Vongole

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i pastan och koka enligt anvisningarna på förpackningen, tills den är al dente. Spara 1 dl av pastavattnet innan du silar av pastan.

Under tiden, hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och chili och fräs i 1-2 minuter tills vitlöken är gyllenbrun.

Lägg i de rengjorda musslorna i pannan och häll över vinet. Täck pannan och låt musslorna ångas i ca 5-7 minuter, eller tills de har öppnat sig. Kassera de som inte öppnar sig.

När musslorna är klara, tillsätt den kokta pastan och persiljan till pannan. Rör om och tillsätt lite av pastavattnet om såsen är för torr. Smaka av med salt och peppar.

Fördela pastan i tallrikar, garnera med extra persilja och servera med citronklyftor. Och ett glas vin.

Vinliv tipsar!

¡Hola! Mediterráneo Gran Cuvée Blanc de Blancs

Spännande bubbel med bara 8,5 procent alkohol.  Här hittar vi inslag av tropisk frukt, nougat, choklad, mogna äpplen, mango, fruktsöt och en släng av gula plommon.  

Perfekt som aperitif eller till pintxos på fisk eller skaldjur.  

Nr 74825 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.