Filmer och serier för matfantasten

Är du en matfantast som älskar filmer och serier? Då finns det en uppsjö av mästerverk som du borde se. Valmöjligheterna är oändliga, och du kan tillbringa julhelgen med allt ifrån feelgood-filmer med vackra människor och maträtter till serier där det pratas mat men aldrig serveras något gott. Vinliv listar fem favoriter.

Gudfadern-filmerna och The Sopranos

Älskar du pizza, pasta och dyra italienska viner så ska du självfallet slå dig ner framför en tvättäkta maffiafilm- eller serie. Nästan varenda scen i Coppolas trilogi får dig att längta efter italiensk kokkonst, och The Sopranos ligger inte långt efter när det kommer till att sätta igång din hunger.

100 steg från Bombay till Paris

Har du inte utvecklat en fobi mot allt vad feelgood-filmer heter så kan du med fördel ta dig en titt på historien om familjen Kadam. Den indiska familjen flyr under tragiska omständigheter till Frankrike, där de blir konkurrenter till en av landets flottaste restauranger. 

Julie & Julia

Det här är den verklighetsbaserade storyn om mästerkocken och tv-personligheten Julia Child. Skämten kunde varit roligare men skådespelarinsatserna går det inte att klaga på. Framför allt är filmen en lektion i Julia Child-kunskap, vilket borde passa alla sanna matfantaster.

Varuhuset

På SVT Play hittar du den svenska tv-såpan framför alla andra. Förväntar du dig en lyxig såpa med affärsmiddagar på stans dyraste krogar så kommer du dock bli besviken. Svenska serieskapare har aldrig haft någon dröm om att producera en ny Dynasty eller Falcon Crest. Varuhuset är serien för dig som älskar tacos, tacos och ännu mer tacos. Det spelar ingen som helst roll om du är VD, städare, expedit, barn eller kriminell – Varuhuset lär oss att allas största dröm är att få avsluta varje dag i en tacobar.

Kvinnofängelset

Här har du serien där alla fångar pratar om mat i vartenda avsnitt men bara blir serverade kost som skulle få vem som helst att undvika den kriminella banan. Du kommer bli ruskigt hungrig av alla matsalsscener, och det bästa är att du inte lär bry dig om att du bara har soppa och nudlar i skåpet. Din gräsliga fattigmanskost är trots allt bättre än det som serveras på Wentworth-fängelset.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.