Pulled pork på godaste grisen

Pulled pork på secreto, en mycket spännande styckdetalj på Ibérico-grisen, alltså pata negra. Här behövs inget (extra) fett, utan lägg bitarna på en plåt och kör in i ugnen. Resten går av sig självt. Servera gärna med tunt uppskuren rödlök, lite ruccola, hackade mandlar, hackad tomat och lite crème fraîche.

Ingredienser 4 personer

  • ½ secreto 
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 0,5 dl ketchup 
  • 2 msk sriracha
  • 2 tsk spiskummin 1½ tsk
  • Salt efter behov
Till servering:
  • Ruccola
  • Rödlök
  • Crème fraîche
  • Plommontomater
  • Mandlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Blanda ketchupen med kryddorna och gnid in köttet med det. Strö över löken. Häll någon matsked vatten i formen. Täck med aluminiumfolie.
  5. Tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Men känn av efter en till två timmar.
  6. Fördela köttet i trådar med hjälp av en gaffel. Häll över såsen. Servera med tillbehören.

Och ett glas vitt på favoritdruvan Riesling. Gärna med lite sötma.


Vinliv tipsar!

Kloster Eberbach Riesling Spätlese

Vitt smakrikt vin på Tyskland och hela världens favoritdruva Riesling, ett vin dessutom från Rheigau, tokhyllat vindistrikt för skoningslöst bra viner.

Fruktsött, skarpt syrligt vitt vin med massor av citrus, gröna äpplen, honung, mineraliska toner, klassiskt ursprungspräglad med komplexitet, tropiskt sötaktig och lång eftersmak.

Spännande vitt vin som kan kombineras med allt från Asieninspirerat till klassiskt heta rätter. Testa en pulled pork i pitabröd med syrlig vitlöksröra och några droppar citron.

Nr. 6257 • 129 kr

Nästa artikel
Sherry älskar ost
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.