Pulled pork på secreto, en mycket spännande styckdetalj på Ibérico-grisen, alltså pata negra. Här behövs inget (extra) fett, utan lägg bitarna på en plåt och kör in i ugnen. Resten går av sig självt. Servera gärna med tunt uppskuren rödlök, lite ruccola, hackade mandlar, hackad tomat och lite crème fraîche.
Ingredienser 4 personer
- ½ secreto
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl ketchup
- 2 msk sriracha
- 2 tsk spiskummin 1½ tsk
- Salt efter behov
Till servering:
- Ruccola
- Rödlök
- Crème fraîche
- Plommontomater
- Mandlar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg köttet i en ugnssäker form.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Blanda ketchupen med kryddorna och gnid in köttet med det. Strö över löken. Häll någon matsked vatten i formen. Täck med aluminiumfolie.
- Tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim. Men känn av efter en till två timmar.
- Fördela köttet i trådar med hjälp av en gaffel. Häll över såsen. Servera med tillbehören.
Och ett glas vitt på favoritdruvan Riesling. Gärna med lite sötma.
Vinliv tipsar!
Maggio Barbaresco
Detta vin kommer från norra delen av Italien, i regionen Piemonte och distriktet Barbaresco där druvan Nebbiolo har huvudrollen. Vinet är ljust rött, har en fint blommig ton i doft, inslag av nypon, röda bär och i smaken är det riktigt kraftigt och elegant på samma gång med röda bär, strävt, komplext och med bra längd.
Nr. 51998 • 149 kr