Sherry älskar ost

Ost och vin, ost och champagne, röda viner och ost eller söta viner och ost. Men glöm för allt i världen inte sherry och ost, en lika fenomenal kombo som intensiv smakupplevelse. Vinliv hjälper dig i sherry- och ostdjungeln.

Manzanilla San León
nr 8398 • 99 kr

Friskt vin med frivol karaktär och salta inslag, nötter, citrus och mineral. Passar perfekt till en chèvre som med sin syrliga smak harmonierar med saltmineralierna i manzanillan.

Fino Inocente
nr 8202 • 86 kr

Smakintensiv fino med jästiga toner, mandel, örter och torkad frukt. Passar perfekt till en vit kittost som taleggio där vinets jästiga ton matchar ostens krämighet.

Del Duque Amontillado VORS
nr 98026 • 249 kr

Smakrikt och komplext vin med mognadstoner, nötig karaktär, torkad frukt och eldig. Passar perfekt till Västerbotten där intensiteten både osten och vinet balanseras.

Don Gonzalo Oloroso VOS
nr 91226 • 229 kr

Underbart vin med explosiv smak, hasselnötter, russin, koncentration och lång eftersmak. Passar perfekt till en rejält lagrad Manchego som möter upp den nötiga tonen i vinet.

Nectar Pedro Ximénez
nr 8395 • 90 kr

Sött, smakrikt, komplext med inslag av russin, choklad, sirap. Passar perfekt till en Cabrales eller annan grönmögelost där smakintensiteten i ost och dryck mildras en smula.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.