Det här är de amerikanska presidenternas favoritmat

Efter att ha läst allt om Donald Trumps favoritmat så undrar du säkert vad USAs övriga presidenter gillat/gillar att stoppa i sig. Delar du inte Trumps smak så kan du säkert hitta någon annan världsledare som äter ungefär samma saker som det du har på din tallrik.

Om du tror att ledarna av den fria världen bara äter lyxmat så tar du fel. Bacon, ostburgare och gratinerade makaroner är vad du bör äta om du vill ha något gemensamt med maktens män.

George Washington

Gillar du pannkakor så är du i minst sagt gott sällskap, då självaste George Washington fullkomligt älskade den här typen av mat. Han föredrog dock så kallade hoecakes framför traditionella pannkakor. Hoecakes har majsmjöl i sig, men i övrigt skiljer de sig inte från vanliga pannkakor. Washington ville helst inta sin favoriträtt med en klick honung ovanpå.

Thomas Jefferson

Thomas Jefferson var en berest man som under en Italien-resa blev totalt förälskad i gratinerade makaroner med cheddarost. Därför tog han med sig en pastamaskin från Neapel, vilket blev starten på den amerikanska klassikern Mac ‘n Cheese. 

Abraham Lincoln

Den som är president mitt under ett inbördeskrig behöver äta ordentligt. Många källor vittnar om att Lincoln åt bacon i stora mängder och att han även var mycket förtjust i pepparkakor.

Franklin Delano Roosevelt

En annan president som tyckte om att äta rejäl mat var Franklin D. Roosevelt. När han inte var upptagen med att vinna andra världskriget så bjöd han sina vänner och kollegor på varma ostmackor, varmkorv med bröd och äggröra.

Bill Clinton, George W. Bush och Barack Obama

Clinton, Obama och till och med republikanen Bush må kritisera Donald Trump för dennes politik – men när det kommer till föda så är de rörande överens med The Donald. Obamas största last är nachos medan Bush föredrar pizza. Bill Clinton var ett stort fan av ostburgare innan han närmade sig veganismen på grund av sin hälsa. Så kallad skräpmat går med andra ord hem hos de senaste decenniernas presidenter, så det finns ingen som helst anledning att skämmas när du står i kön till hamburgekiosken. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.