Sallad på halloumi och fikon

En fräsch sallad med salt halloumi och söta fikon blir ett gott tillbehör till en köttbit. Den är även god som huvudrätt, och serveras då med en rejäl skiva surdegsbröd med smakrik ost och paprika. 

Tips! Gör salladen mer matig genom att tillsätta quinoa, bulgur eller couscous i basen.  

Ingredienser (4 portioner)

Salladen

  • 2 paket halloumi
  • Olivolja
  • 2 paket blandsallad
  • 8 färska fikon
  • 2 msk valnötter, grovhackade

Dressingen

  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung, flytande
  • 1 dl olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Skiva halloumin i bitar. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna. 

2. Blanda balsamvinäger, olivolja, honung och salta och peppra. 

3. Skölj och torka salladen. 

4. Rosta de grovhackade valnötterna i en torr stekpanna tills gyllenbruna. 

5. Lägg salladen på tallriken. Lägg på halloumi och fikon. Strö över valnötter och ringla över dressingen. Servera med ett gott bröd.

Vinliv tipsar!

Sofia y Sebastian Bubbles is best enjoyed with friends

Fruktigt bubbel på 8,5 procent alkohol. Fin balans i drickvänlig stil, här hittar vi både inslag av päron, mogna äpplen, lite tropiska inslag och liten fruktsötma.

Perfekt välkomstskål, till picknicken eller en fruktig sallad.

Nr. 76696 • 79 kr

Till vinet
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.