Sallad på halloumi och fikon

En fräsch sallad med salt halloumi och söta fikon blir ett gott tillbehör till en köttbit. Den är även god som huvudrätt, och serveras då med en rejäl skiva surdegsbröd med smakrik ost och paprika. 

Tips! Gör salladen mer matig genom att tillsätta quinoa, bulgur eller couscous i basen.  

Ingredienser (4 portioner)

Salladen

  • 2 paket halloumi
  • Olivolja
  • 2 paket blandsallad
  • 8 färska fikon
  • 2 msk valnötter, grovhackade

Dressingen

  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung, flytande
  • 1 dl olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Skiva halloumin i bitar. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna. 

2. Blanda balsamvinäger, olivolja, honung och salta och peppra. 

3. Skölj och torka salladen. 

4. Rosta de grovhackade valnötterna i en torr stekpanna tills gyllenbruna. 

5. Lägg salladen på tallriken. Lägg på halloumi och fikon. Strö över valnötter och ringla över dressingen. Servera med ett gott bröd.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.