En fräsch sallad med salt halloumi och söta fikon blir ett gott tillbehör till en köttbit. Den är även god som huvudrätt, och serveras då med en rejäl skiva surdegsbröd med smakrik ost och paprika.
Tips! Gör salladen mer matig genom att tillsätta quinoa, bulgur eller couscous i basen.
Ingredienser (4 portioner)
Salladen
- 2 paket halloumi
- Olivolja
- 2 paket blandsallad
- 8 färska fikon
- 2 msk valnötter, grovhackade
Dressingen
- 2 msk balsamvinäger
- 2 tsk honung, flytande
- 1 dl olivolja
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Skiva halloumin i bitar. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna.
2. Blanda balsamvinäger, olivolja, honung och salta och peppra.
3. Skölj och torka salladen.
4. Rosta de grovhackade valnötterna i en torr stekpanna tills gyllenbruna.
5. Lägg salladen på tallriken. Lägg på halloumi och fikon. Strö över valnötter och ringla över dressingen. Servera med ett gott bröd.
Vinliv tipsar!

Sofia y Sebastian Bubbles is best enjoyed with friends
Fruktigt bubbel på 8,5 procent alkohol. Fin balans i drickvänlig stil, här hittar vi både inslag av päron, mogna äpplen, lite tropiska inslag och liten fruktsötma.
Perfekt välkomstskål, till picknicken eller en fruktig sallad.
Nr. 76696 • 79 kr
Till vinet