En fräsch sallad med salt halloumi och söta fikon blir ett gott tillbehör till en köttbit. Den är även god som huvudrätt, och serveras då med en rejäl skiva surdegsbröd med smakrik ost och paprika.
Tips! Gör salladen mer matig genom att tillsätta quinoa, bulgur eller couscous i basen.
Ingredienser (4 portioner)
Salladen
- 2 paket halloumi
- Olivolja
- 2 paket blandsallad
- 8 färska fikon
- 2 msk valnötter, grovhackade
Dressingen
- 2 msk balsamvinäger
- 2 tsk honung, flytande
- 1 dl olivolja
- Salt och peppar
Gör så här:
1. Skiva halloumin i bitar. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna.
2. Blanda balsamvinäger, olivolja, honung och salta och peppra.
3. Skölj och torka salladen.
4. Rosta de grovhackade valnötterna i en torr stekpanna tills gyllenbruna.
5. Lägg salladen på tallriken. Lägg på halloumi och fikon. Strö över valnötter och ringla över dressingen. Servera med ett gott bröd.
Vinliv tipsar!
Fleurie Ô Joie 2020
Sommarens optimala picknickvin, på burk, 25 centiliter, klockrent. Underbart fruktigt, lättdrucket, inslag av jordgubbar, körsbär, smultron, röda äpplen i fin balans med massor av fräschör.
Perfekt till picknick, sallader, grillad kyckling.
Nr. 90607 • 59 kr + pant 1 kr
Till vinet