Sommarens mest läskande…

Det är riktigt varmt, rödvin känns liksom inte aktuellt. Nu gäller fräscha drycker som släcker törst och skapar välmående. Vinliv tipsar om fem i topp.

Rosévin

Klart man ska kunna unna sig ett glas riktigt svalt, gärna kylskåpskallt rosévin när hettan är som mest olidlig. Men se verkligen till att ha härliga glas, att vinet är kallt och att du sitter i skuggan med lite skönt småplock.

Bubbel

De där bubblorna har väl aldirg känns så välbehövliga som nu. Lite retsamma, törstsläckande och så med den där fina fräschören som lättare stillar törsten. Men kom ihåg, ha alltid lite käk i närheten, enkelt och lätt att plocka fram.

Sommardrinkar

En god drink i riktigt stort glas och så massor av härliga isbitar i den… Gott att läppja på och här är ju möjligheterna oändliga. Men det bästa av allt, de går att köpa färdigblandade. In i kylen, förbered det där stora glaset och isbitarna, häll upp.

Alkoholfritt

Självklart ska man ha ett gäng alkoholfria drycker på lager när hettan är som värst. Att ta för att släcka törsten eller att ha till maten, lunch eller middag. Här räcker ju inte vatten, utan det ska vara gott och matcha väl.

Bärs 

En riktigt kall öl med härlig skumkrona i snyggt vinglas… sommaren är räddad. Mångfalden imponerar samtidigt så det är bara att raka och välja, kyla ner i lugn takt och serveras. Ett tips: lägg ölglaset i frysen en kvart innan du häller upp.


Sangría

Jomenvisst har den tagit till heders, den klassiska spanska drinken. Den är ju riktigt god, mindre söt, mer frukt, bra balans och är kalas inte bara som somrig drink utan även till lite mat. Häll upp sangrían i ett riktigt snyggt glas och dekorera med en kvist mynta.

Nästa artikel
De 5 nyttigaste frukterna
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.