Publicerat 18/1 - 2021

Billiga veckans bästa kycklingrecept med godaste vinet

Julhelgen är över och det är en bit fram till löning. Så vad göra utan att behöva göra avkall på det goda livet? Jo, hitta det där billiga alternativet som ändå är lyxigt gott. Vinliv tipsar därför om ett riktigt bra recept och bästa vinet till. Med bubblor! Vilken kombo!

Mustig kycklingwok

Ingredienser 4 personer
400 g fryst kycklingfilé
3 morötter
1 röd paprika
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
Ett pkt böngroddar
Salt
Peppar
1/2 dl grädde
Smör att steka med

Tillbehör
200 g nudlar

Gör så här

  • Skiva löken tunt, skär morötterna och paprikan i tunna stavar. Stek tills att de får fin konsistens, ca 10 minuter. Lägg över i en skål.
  • Skär den tinade kycklingen i tunna skivor, stek i smör i samma panna, ca 10 minuter.
  • När kycklingen är färdigstekt, lägg i löken, paprikan och morötterna. Krydda efter behag med salt och peppar. Pressa ner två vitlöksklyftor. Rör om.
  • Häll i grädden och låt puttra några minuter under lock. Lägg till sist ned böngroddarna, rör om.
  • Servera à la minute med kokta nudlar. Och ett glas kylskåpskallt vitt vin.

Pris per portion: ca 20 kronor. 

Vinliv tipsar!

Lisa 1503 Spumante

Vinet är balanserat, har fin fruktig karaktär, liten sötma, citrus, persika och en balanserande friskhet med medellång eftersmak.

Passar perfekt som aperitivo eller varför inte våga till en riktigt god kycklingrätt… Hur gott som helst!

Nr 79561 •  59 kr