Julhelgen är nästan över och det är en bit fram till löning. Så vad göra utan att behöva göra avkall på det goda livet? Jo, hitta det där billiga alternativet som ändå är lyxigt gott. Vinliv tipsar därför om ett riktigt bra recept och bästa vinet till.
Mustig kycklingwok
Ingredienser 4 personer
- 400 g fryst kycklingfilé
- 3 morötter
- 1 röd paprika
- 1 stor rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- Ett pkt böngroddar
- Salt
- Peppar
- 1/2 dl grädde
- Smör att steka med
Tillbehör
200 g nudlar
Pris per portion: ca 20 kronor.
Gör så här
- Skiva löken tunt, skär morötterna och paprikan i tunna stavar. Stek tills att de får fin konsistens, ca 10 minuter. Lägg över i en skål.
- Skär den tinade kycklingen i tunna skivor, stek i smör i samma panna, ca 10 minuter.
- När kycklingen är färdigstekt, lägg i löken, paprikan och morötterna. Krydda efter behag med salt och peppar. Pressa ner två vitlöksklyftor. Rör om.
- Häll i grädden och låt puttra några minuter under lock. Lägg till sist ned böngroddarna, rör om.
- Servera à la minute med kokta nudlar. Och ett glas kylskåpskallt vitt vin.
VINLIV TIPSAR
Mezzacorona Pinot Nero 2021
Riktigt trevlig Pinot från Italien. Här hittar vi en rättframhet, drickvänlig ton med inslag av både röda bär, jordgubbar, kryddor, örter, fin fräschör och snyggt balanserat.
Perfekt till kyckling! Men servera vinet en smula svalt.
Volym: 750ml | Nr 5411 | 101:-