Topplista – bästa viner under 100 kronor på Systembolaget

Det är rena djungel i butiken. Hur många viner som helst som kostar mellan 80 och 100 kronor på Systembolagets fasta sortiment. Men ge inte upp! Vinliv har provat viner en masse och hittar guldkornen. Håll till godo!

Leth Grüner Veltliner, 2020, Nr 4200, 95 kr

Vitt vin på den ikoniska druvan Sauvignon Blanc, från Kalifornien USA där den hittar ett fenomenalt habitat. Vinet är härligt fruktigt, inslag av både krusbär, rabarber, fläder och svarta vinbär med citron som edge. Perfekt till tisdagens ångkokta torsk med potatismos och en wasabimajonnäs på topp.

Campo Viejo Cava Brut Reserva, Nr 7782, 89 kr

Överraskande konsumentvänligt bubbel från Riojagiganten Campo Viejo. Ett vin med fin brödig ton, inslag av lime, citrus, gröna äpplen, kryddor och fräschör. Passar utmärkt som aperitif eller till lite kallskuret spanskt.

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic, 2020, Nr 2801, 85 kr

Vitt krispigt på Tyskland på ikoniska druvan Riesling – med allt vad det innebär. Här finns både friska, aptitretande syror, karaktär av gröna äpple, citrus, honung och blommor. Går utmärkt till skaldjur, ångkokt skrei med fräsch sallad.

Cigarra Gran Passo Touriga Nacional Cabernet Sauvignon, 2019, Nr 75998, 89 kr

Kraftfullt rött från Lissabon-trakten i Portugal, dessutom på en härlig blandning druvor. Ett vin med karaktär, inslag av svarta vinbär, mörka bär, kakao, lite mocka i smakintensiv stil. Perfekt till den som vill tjuvstarta grillsäsongen.

Kir-Yianni Assyrtiko, 2020, Nr 2338, 99 kr

Vitt, närmast klassiskt från våra vänner i Grekland. Ett utmärkt vin med karaktär av lime, citron, gröna äpplen, mineral, kryddor, lite rabarber och krusbär i mycket fin balans. Perfekt till skaldjur eller lax med asiatiska förtecken.

Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserva, 2018, Nr 12697, 99 kr

Hoppsan, vilken överraskning det var att damma av denna klassiker från Spanien. Massor av mörka bär, fatkaraktär, vaniljsötma i balans med svarta vinbär, söt tobak och choklad. Utmärkt till en hamburgare på högrev med pommes på sötpotatis.

Segredos de São Miguel Organic, 2020, Nr 2603, 95 kr

Ännu en riktigt bra portugis, denna gång från Alentejo i söder. Ett vin med intensitet och örter, mörk frukt, salvia, sötlakrits, julkryddor och lite sötaktigt mörka bär. Passar perfekt till grytan på högrev med massor av örter och vitlök.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.