Bästa viner utan mat – vi tipsar om tre kanonviner

Rosé i alla ära, men om man vill ha något liiiite kraftigare men som ändå har den där fruktiga, frivola tonen. Och som – faktiskt – inte kräver mat. Vinliv tipsar om tre vårfavoriter som konsumeras bäst en solig eftermiddag, aningen svalt, i stora kupor. Sa jag Beaujolais?


Beaujolais-Villages, 2019, nr 5003, 89 kr

Friskt, balanserat, inslag av hallon, körsbär, röda bär i mycket lättsam, klunkvänlig vårstil och avnjutes bäst till lite hårdost och skinka innan maten. Eller bara som det är.


Beaujolais Villages Marc Dudet, 2019, nr 2317, 99 kr

Fräscht, somrigt med sin lättsamma stil, inslag av lingon, blåbär, fin balans med mjuk strävhet och som bör inmundigas med gott sällskap. Eller bara som det är.


Morgon 2019, nr 5106, 109 kr

Bärigt med tydliga inslag av hallon, örter, aningen kryddig med viol, smultron, jordgubbar i ren stil som passar bäst till en elegant kycklingsallad. Eller bara som det är.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.