Rosé i alla ära, men om man vill ha något liiiite kraftigare men som ändå har den där fruktiga, frivola tonen. Och som – faktiskt – inte kräver mat. Vinliv tipsar om tre vårfavoriter som konsumeras bäst en solig eftermiddag, aningen svalt, i stora kupor. Sa jag Beaujolais?

Beaujolais-Villages, 2019, nr 5003, 89 kr
Friskt, balanserat, inslag av hallon, körsbär, röda bär i mycket lättsam, klunkvänlig vårstil och avnjutes bäst till lite hårdost och skinka innan maten. Eller bara som det är.

Beaujolais Villages Marc Dudet, 2019, nr 2317, 99 kr
Fräscht, somrigt med sin lättsamma stil, inslag av lingon, blåbär, fin balans med mjuk strävhet och som bör inmundigas med gott sällskap. Eller bara som det är.

Bärigt med tydliga inslag av hallon, örter, aningen kryddig med viol, smultron, jordgubbar i ren stil som passar bäst till en elegant kycklingsallad. Eller bara som det är.