Camilla Läckberg lanserar rött vin på box

Sveriges deckardrottning Camilla Läckberg lanserar nu ett rött vin på box. Det är den första boxen i en serie på tre, där de andra vinern är ett rosé och ett vitt vin.

Kändisvin eller inte, men ett vinnande koncept är det onekligen. Nu är turen kommen till Camilla Läckberg att lansera sitt eget vin. Och det kommer från Italien.

Först ut är en rödvinsbox från Italien. Och det har fallit sig helt naturligt för en av Sveriges mest lästa författare. Matintresset har hon med sig sedan barnsben, men vurmen för vin kom senare har hon berättat.

‒ Min förälskelse i italienska viner har jag dock fått själv i vuxen ålder. Att få ta fram ett vin, på en vingård i Romagna, norra Italien, hem till produkter som parmesan, parmaskinka och Bolognese är en dröm, förklarar nu Camilla Läckberg.

Men det är inte bara rött vin som kommer att dyka upp i Systembolagets butikshyllor den närmaste tiden. Det ges samtidigt ut ett rosévin och ett vitt vin, samtliga på hållbar box.

Och så här tycker hon själv de olika vinerna passar bäst till:

Miss Rosé – Juicy and Blushing – Bärigt vin med frisk smak av röda och vita vinbär, smultron, vattenmelon, rosor, färska örter och blodgrapefrukt. Saftig och rosenskimrande.

Serveras väl kyld vid 6-8°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk, kyckling eller sallader.

Mr. Red – Smooth and Elegant – Stor bärig smak med inslag av , mörka körsbär, kryddnejlika, blåbär, hallon och örter. Sammetslent och elegant.

Serveras vid 16-18°C till rätter av ljust kött eller lammkött, vegetariska rätter och gärna pasta.

Mrs. White – Bright and LIvely – Fruktig, livlig och ungdomlig smak med inslag av gröna äpplen, päron, honungsmelon, örter, persika och citrus. Strålande och piggt.

Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader.


Vinliv tipsar!

Mr Red by Camilla Läckberg

Rött vin på hållbar box, ett vin från vingårdar i Romagna i mellersta Italien.

Vinet har en utpräglad fruktig smak, inslag av både julkryddor, röda och blåa bär i ugn stil, lite kryddiga toner, klunkvänligt med medellång eftersmak.

Det här vinet dricker jag gärna till italiensk antipasti, skinka, ost, oliver, ett rustikt bröd eller till en härlig lammstek som serveras med klassiska tillbehör. 

nr 51590 • 229 kr


Miss Rosé by Camilla Läckberg

Ett av tre viner som Sveriges deckardrottning Camilla Läckberg nyligen lanserat, denna gång ett rosévin, Miss Rosé.

Vinet har en härligt rödbärig ton med inslag av lingon, smultron, jordgubbar i balanserat fruktig stil, medellång eftersmak med pigg fruktsyra och liten mineralton.

Det här vinet dricker jag en solig eftermiddag innan maten eller till en fräsch kycklingsallad med fetaost och picklad rödlök.

nr 51584 • 229 kr


Mrs White by Camilla Läckberg

Det tredje vinet som Camilla Läckberg lanserar, ett vitt vin på druvorna Catarratto, Trebbiano och Chardonnay, alla druvor från Italien.

Vinet har en finns balans med matvänlig karaktär, inslag av både nötter, citrus, stenfrukter, gröna äpplen och lätt kryddig med medellång eftersmak.

Det här vinet dricker jag gärna till en pasta med sås på champinjoner, grädde, grovhackad ruccola och några extra drag med pepparkvarnen.

nr 51588 • 229 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.