Frasiga nudelvåfflor med crème fraiche och löjrom

Hur enkelt som helst och snabbt går det. Vill man kan man alltid byta ut toppingen mot annat som behagar. Det blir (nästan) lika gott för det.

Ingredienser

2 personer
  • 2 pkt nudlar, 85 g/st
  • 2 ägg
  • 1,5 dl purjolök, finhackad
  • Smör till stekning
  • Flingsalt efter behov
  • Peppar

Till garnering:

  • 2 msk löjrom
  • 1 hackad rödlök
  • 1 de crème fraiche
  • Citron

Gör så här

Koka nudlarna efter anvisningarna på paketen. Häll av vattnet. Blanda i ägg, purjolöken, salt och peppar.

Smörj våffeljärnet med smör. Lägg sedan i blandningen i järnet. Baka på hög värme tills de får fin färg, ca fem minuter. 

Lägg våfflorna på stora vita tallrikar. Garnera med en stor klick crème fraiche, lite hackad rödlök och så löjrom på det. Droppa lite citron över.

Servera med ett glas kylksåpskallt vin, gärna bubbel.

Vinliv tipsar!

Freixenet Cordon Negro Brut Organic, Spanien Cava

Nr 7738 • 109 kr

Klassisk cava på de lokala druvorna Xarel-lo, Parellada och Macabeo. Fin balans i fruktig stil, inslag av gula äpplen, gula plommon, lite gröna äpplen, citron, överraskande hög syra och i mycket torr, välproducerad stil, bra balans och medellång eftersmak. 

    Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

    Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

      Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.