Hur enkelt som helst och snabbt går det. Vill man kan man alltid byta ut toppingen mot annat som behagar. Det blir (nästan) lika gott för det.
Ingredienser
2 personer
- 2 pkt nudlar, 85 g/st
- 2 ägg
- 1,5 dl purjolök, finhackad
- Smör till stekning
- Flingsalt efter behov
- Peppar
Till garnering:
- 2 msk löjrom
- 1 hackad rödlök
- 1 de crème fraiche
- Citron
Gör så här
Koka nudlarna efter anvisningarna på paketen. Häll av vattnet. Blanda i ägg, purjolöken, salt och peppar.
Smörj våffeljärnet med smör. Lägg sedan i blandningen i järnet. Baka på hög värme tills de får fin färg, ca fem minuter.
Lägg våfflorna på stora vita tallrikar. Garnera med en stor klick crème fraiche, lite hackad rödlök och så löjrom på det. Droppa lite citron över.
Servera med ett glas kylksåpskallt vin, gärna bubbel.
Vinliv tipsar!

Freixenet Cordon Negro Brut Organic, Spanien Cava
Nr 7738 • 109 kr