Frasiga nudelvåfflor med crème fraiche och löjrom

Hur enkelt som helst, snabbt går det och det blir underbart gott. Vill man kan man alltid byta ut toppingen mot annat som behagar. Det blir (nästan) lika gott för det.

Ingredienser

2 personer
  • 2 pkt nudlar, 85 g/st
  • 2 ägg
  • 1,5 dl purjolök, finhackad
  • Smör till stekning
  • Flingsalt efter behov
  • Peppar

Till garnering:

  • 2 msk löjrom (rejäla)
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 de crème fraiche
  • Citron

Gör så här

Koka nudlarna efter anvisningarna på paketen. Häll av vattnet. Blanda i ägg, purjolöken, salt och peppar.

Smörj våffeljärnet med smör. Lägg sedan i blandningen i järnet. Baka på hög värme tills de får fin färg, ca 5 minuter. 

Lägg våfflorna på stora vita tallrikar. Garnera med en stor klick crème fraiche, lite hackad rödlök och så (rikligt med) löjrom på det. Droppa lite citron över.

Servera med ett glas kylksåpskallt vin, gärna bubbel.

Vinliv tipsar!

Stellenrust Secrets & Lies Chenin Blanc, 2022

Friskt, härligt vin på superdruvan Chenin Blanc, stor både i Loire och i Sydafrika. Här hittar vi fräschör, inslag av tropiska frukter, örter, gula plommon, clementin, aningen fatig ton och relativt lång eftersmak.

Perfekt till frasiga våfflor som toppas med salt och syrligt.

Nr 20068 • 149 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.