Hur enkelt som helst, snabbt går det och det blir underbart gott. Vill man kan man alltid byta ut toppingen mot annat som behagar. Det blir (nästan) lika gott för det.
Ingredienser
2 personer
- 2 pkt nudlar, 85 g/st
- 2 ägg
- 1,5 dl purjolök, finhackad
- Smör till stekning
- Flingsalt efter behov
- Peppar
Till garnering:
- 2 msk löjrom (rejäla)
- 1 finhackad rödlök
- 1 de crème fraiche
- Citron
Gör så här
Koka nudlarna efter anvisningarna på paketen. Häll av vattnet. Blanda i ägg, purjolöken, salt och peppar.
Smörj våffeljärnet med smör. Lägg sedan i blandningen i järnet. Baka på hög värme tills de får fin färg, ca 5 minuter.
Lägg våfflorna på stora vita tallrikar. Garnera med en stor klick crème fraiche, lite hackad rödlök och så (rikligt med) löjrom på det. Droppa lite citron över.
Servera med ett glas kylksåpskallt vin, gärna bubbel.
Vinliv tipsar!
Rotari Rosé, 2019
Snyggt rosébubbel från klassiska Rotari i norra Italien. Här hittar vin fin rödbärig karaktär, inslag av frysta smultron, jordgubbar, röda vinbär och lite granatäpple i fin balans.
Perfekt till löjrommen.
Nr 7701 • 139 kr