Frasiga nudelvåfflor med crème fraiche och löjrom

Hur enkelt som helst, snabbt går det och det blir underbart gott. Vill man kan man alltid byta ut toppingen mot annat som behagar. Det blir (nästan) lika gott för det.

Ingredienser

2 personer
  • 2 pkt nudlar, 85 g/st
  • 2 ägg
  • 1,5 dl purjolök, finhackad
  • Smör till stekning
  • Flingsalt efter behov
  • Peppar

Till garnering:

  • 2 msk löjrom (rejäla)
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 de crème fraiche
  • Citron

Gör så här

Koka nudlarna efter anvisningarna på paketen. Häll av vattnet. Blanda i ägg, purjolöken, salt och peppar.

Smörj våffeljärnet med smör. Lägg sedan i blandningen i järnet. Baka på hög värme tills de får fin färg, ca 5 minuter. 

Lägg våfflorna på stora vita tallrikar. Garnera med en stor klick crème fraiche, lite hackad rödlök och så (rikligt med) löjrom på det. Droppa lite citron över.

Servera med ett glas kylksåpskallt vin, gärna bubbel.

Vinliv tipsar!

Rotari Rosé, 2019

Snyggt rosébubbel från klassiska Rotari i norra Italien. Här hittar vin fin rödbärig karaktär, inslag av frysta smultron, jordgubbar, röda vinbär och lite granatäpple i fin balans.

Perfekt till löjrommen.

Nr 7701 • 139 kr


Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.