Frågan är om inte denna rätt är den godaste under grillsäsongen: lammfärsspett på grillen med ugnsbakad potatis. Perfekta kombon med en chilisås till. Och vin – förstås!
Gör såhär
Dra igång grillen. Värm ugnen till 200 grader. Lägg 8 grillpinnar i blöt. Kavla upp ärmarna och sätt igång!
Rostad färskpotatis:
Tvätta potatisen. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över olja och salt. Blanda om. Ugnsbaka potatisen i ugnen i ca 30 minuter.
Lammfärsspett:
Blanda lammfärsen med äggulor, salt, svartpeppar, smulad fetaost, spiskummin, srirachasås, finhackad mynta och rivet citronskal. Forma till 8 järpar och trä på grillpinnarna.
Chilisås:
Blanda yoghurt, honung, fetaost och srirachasås och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål.
Lammfärsspett:
Grilla lammfärsspetten tills de får en fin grillyta och är genomstekta. Skär citronen i två halvor. Grilla dem i några minuter. Lägg upp på ett fat, pressa lite citron över. Servera!
Ingredienser 4 personer
Lammfärsspett:
2 ägg (eg äggulor)
1 citron
8 grillpinnar
500 g lammfärs
100 g fetaost
1 tsk flingsalt
1 msk sriracha
1 tsk spiskummin
2 krm svartpeppar
I kruka mynta
Rostad färskpotatis:
1 bakplåtspapper
500 g färskpotatis
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Chilisås:
75 g fetaost
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk sriracha
1 tsk honung
1 krm flingsalt
Vinliv tipsar!
Maison Françoise Bordeaux, 2014
Mycket prisvärt rött vin från Bordeaux i mogen stil. Här hittar vi torkad frukt, fin fräschör, inslag av choklad, kaffe, fat, lite cigarr, blåbär, svarta vinbär med avrundad strävhet i ytterst välbalanserad och ursprungspräglad stil.
Perfekt till en bit stekt wagy som serveras med pressad potatis. Eller vilt. Eller lamm.
Nr 74775 • 99 kr