Grillade lammfärsspett med rostad färskpotatis

Frågan är om inte denna rätt är den godaste under grillsäsongen: lammfärsspett på grillen med ugnsbakad potatis. Perfekta kombon med en chilisås till. Och vin – förstås!

Gör såhär

Dra igång grillen. Värm ugnen till 200 grader. Lägg 8 grillpinnar i blöt. Kavla upp ärmarna och sätt igång!

Rostad färskpotatis:
Tvätta potatisen. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över olja och salt. Blanda om. Ugnsbaka potatisen i ugnen i ca 30 minuter.

Lammfärsspett:
Blanda lammfärsen med äggulor, salt, svartpeppar, smulad fetaost, spiskummin, srirachasås, finhackad mynta och rivet citronskal. Forma till 8 järpar och trä på grillpinnarna.

Chilisås:
Blanda yoghurt, honung, fetaost och srirachasås och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål.

Lammfärsspett:
Grilla lammfärsspetten tills de får en fin grillyta och är genomstekta. Skär citronen i två halvor. Grilla dem i några minuter. Lägg upp på ett fat, pressa lite citron över. Servera!

Ingredienser 4 personer

Lammfärsspett:
2 ägg (eg äggulor)
1 citron
8 grillpinnar
500 g lammfärs
100 g fetaost
1 tsk flingsalt
1 msk sriracha
1 tsk spiskummin
2 krm svartpeppar
I kruka mynta
Rostad färskpotatis:
1 bakplåtspapper
500 g färskpotatis
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Chilisås:
75 g fetaost
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk sriracha
1 tsk honung
1 krm flingsalt

Vinliv tipsar!

Rioja Santiago Reserva, 2018

Balanserat rött vin från Rioja där superdruvan Tempranillo är kung. Vinet har en mycket fin balans, mjuk i stilen, väldigt drickbart med inslag av både blåbär, fat, vanilj, fräschör och en medellång eftersmak som präglas av elegans.

Nr 70347 • 99 kr

TILL VINET >>

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.