Ugnsstekt kyckling med rosmarin

Låt maten sköta sig själv i ugnen medan du tar ett glas vin och ett gott samtal med dina nära. Perfekt fredagskyckling alltså! Denna har vi gjort med smak av rosmarin och vitlök och lättare än så här blir det inte att servera en gourmetmåltid!

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 hel kyckling 
  • 30 g smält smör
  • 1/3 kruka rosmarin 
  • Salt och peppar efter smak
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Sätt sedan på lite trevlig musik och häll upp ett glas vin till dig och ditt sällskap.

Finhacka sedan vitlök och morot separat. Kyckingen penslar du sedan med smält smör och gnid den ordentligt med rosmarin både på utsidan och insidan. Gnid sedan in kycklingen även med den hackade vitlöken och fyll den med både moror och vitlök. Salt och peppra ordentligt.

Stek sedan kycklingen i ugnen i ungefär 1 timme. 

Serveringstips! Servera kycklingen med ugnsrostad potatis och rotfrukter som morot, rödbeta, palsternacka och rotselleri. Vispa ihop en riktigt god sås av spadet från kycklingen, lite hönsbuljong, soja och grädde. 

Serveringstips! Servera kycklingen med ugnsrostad potatis och rotfrukter som morot, rödbeta, palsternacka och rotselleri. Vispa ihop en riktigt god sås av spadet från kycklingen, lite hönsbuljong, soja och grädde. 


Vinliv tipsar!

Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir

Rött vin från södra Frankrike på fantastiska Pinot Noir och resultatet är därefter. Här hittar vi massor av härligt rödbäriga toner, jordgubbar, vinbär, julkryddig ton med liten vaniljsötma, elegant fruktig med rejäl fräschör, mjuka tanniner och en liten fatton med medellång eftersmak i sammansatt, välproducerad stil.

Johan Franco Cereceda

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.