Låt maten sköta sig själv i ugnen medan du tar ett glas vin och ett gott samtal med dina nära. Perfekt fredagskyckling alltså! Denna har vi gjort med smak av rosmarin och vitlök och lättare än så här blir det inte att servera en gourmetmåltid!
Ingredienser (4 portioner)
- 1 hel kyckling
- 30 g smält smör
- 1/3 kruka rosmarin
- Salt och peppar efter smak
- 3 vitlöksklyftor
- 1 morot

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Sätt sedan på lite trevlig musik och häll upp ett glas vin till dig och ditt sällskap.
Finhacka sedan vitlök och morot separat. Kyckingen penslar du sedan med smält smör och gnid den ordentligt med rosmarin både på utsidan och insidan. Gnid sedan in kycklingen även med den hackade vitlöken och fyll den med både moror och vitlök. Salt och peppra ordentligt.
Stek sedan kycklingen i ugnen i ungefär 1 timme.
Serveringstips! Servera kycklingen med ugnsrostad potatis och rotfrukter som morot, rödbeta, palsternacka och rotselleri. Vispa ihop en riktigt god sås av spadet från kycklingen, lite hönsbuljong, soja och grädde.
Vinliv tipsar!

La Vecchia Via Barbaresco
Snyggt balanserat vin från supertrendiga Barbaresco. Här hittar vi mycket fin balans med omisskännlig ursprungsprägel, inslag av kryddor, vitpeppar, örter, markerad strävhet med balanserande frukt och fräschör, lång eftersmak med milda röda bär.
Perfekt till en klassisk ostbricka eller en pasta med svamp. Eller varför inte en kyckling i ugn…
Nr 74535 • 169 kr