Inte alltid så vinvänligt och ju starkare rätten är, desto godare blir det med en öl, gärna en riktigt kall lager. Den möter hettan på ett förträffligt sätt. Och så kan man ju ta sig några glas. Alkoholfri öl går också bra.
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Stek färsen i olivoljan i en stekpanna, rör sedan i tomatpurén. Krydda med salt, peppar och chilipulver.
Rör ner bönorna, majsen, vattnet och vinet. Låt sjuda 5-10 minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera chilin med riset. Och riktigt gott rött vin som med fördel serveras svalt.
Ingredienser 4 personer
4 port ris
500 g nötfärs
2 msk olivolja
4 msk tomatpuré
salt
peppar
2 krm chilipulver
2 förp vita stora bönor i tomatsås (à 380 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
1/2 dl vatten
1/2 dl rött vin
Vinliv tipsar!

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon
Kul med spanskt vin på superdruvan Cabernet Sauvignon! Mycket druvpräglad karaktär, inslag av svarta vinbär, plommon, lite paprika, kaffe, gräs i doft- och smakrik stil med mycket fräscht tilltal, bärig, viss balanserande strävhet med medellång eftersmak i välproducerad stil.
Nr 53343 • 64 kr