Ruggigt god chili con carne

Inte alltid så vinvänligt och ju starkare rätten är, desto godare blir det med en öl, gärna en riktigt kall lager. Den möter hettan på ett förträffligt sätt. Och så kan man ju ta sig några glas. Alkoholfri öl går också bra.

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Stek färsen i olivoljan i en stekpanna, rör sedan i tomatpurén. Krydda med salt, peppar och chilipulver.

Rör ner bönorna, majsen, vattnet och vinet. Låt sjuda 5-10 minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera chilin med riset. Och riktigt gott rött vin som med fördel serveras svalt.

Ingredienser 4 personer

4 port ris

500 g nötfärs

2 msk olivolja

4 msk tomatpuré

salt

peppar

2 krm chilipulver

2 förp vita stora bönor i tomatsås (à 380 g)

1 förp majskorn (à 340 g)

1/2 dl vatten

1/2 dl rött vin

Vinliv tipsar!

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

Kul med spanskt vin på superdruvan Cabernet Sauvignon! Mycket druvpräglad karaktär, inslag av svarta vinbär, plommon, lite paprika, kaffe, gräs i doft- och smakrik stil med mycket fräscht tilltal, bärig, viss balanserande strävhet med medellång eftersmak i välproducerad stil.

TILL VINET

Nr 53343 • 64 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.