Stekta havskräftstjärtar med zucchini- det här behöver du:
- 350 g kokta havskräftstjärtar
- 2 squash
- 0,5 msk apelsinsaft
- 0,5 msk citronsaft
- 3 msk margarin
- 2 – 3 msk klippt gräslök
- Salt
- Peppar
Så här gör du:
- Skölj och torka zucchinin. Skär den i tunna skivor.
- Fräs upp kräftstjärtarna och zucchiniskivorna i margarinet (ca 7 minuter).
- Tillsätt apelsinsaft och citronsaft.
- Krydda med peppar och salt.
- Strö gräslöken över rätten.
- Servera rätten på ett varmt fat – gärna tillsammans med varma kuvertbröd.
Vinliv tipsar!

Orange vin från Sicilien: Buccia 2022
Spännande orange vin i en helt annan prisklass än de flesta vinerna i samma kategori. Här hittar vi härlig fräschör, inslag av både clementin, röda äpplen, aprikos, lite strävhet, aromatisk karaktär och relativt lång eftersmak präglad av karaktär och friskhet.
Perfekt till hårdostar med lite sälta eller till skaldjur.
Nr 70625 • 99 kr