Champagne är gott. Champagne på magnum är ännu godare. Det har med flaskans storlek att göra och att vinet därför utvecklas långsammare, alltid av godo. Men glöm inte maten till bubblorna. Bra blir bättre, bättre blir bäst. God jul!
LÄS MER OM VARFÖR CHAMPAGNE ÄR BÄSTA HÄLSODRYCKEN
Gosset Grand Rosé Brut
Härligt frisk med rödbärig karaktär, lite smultron, vinbär som samsas med både choklad, blodapelsin, bördiga och nötiga toner med relativt lång avslut.
Väldigt gott till halstrad tonfisk med en släng av sjögräs och wasabimajonnäs.
Flaska 1500ml | Nr 7405 | 1 299:-
Louis Roederer Collection 242
Komplex, storartad med mycket frisk karaktär, inslag av gula plommon, äpplen, nötter, bröd, mandarin och en liten fruktigt söt ton i avslut.
Superhärlig champagne som med fördel serveras till en skaldjurpaella med aioli och massor av citrus.
Flaska 1500ml | Nr 77498 | 999:-
Deutz Brut Classic
Viss mognad och lite rödfruktig i stilen, inslag av noisette, vanilj, citron, äpplen och smördeg, stenfrukter och mycket välbalanserat med relativt lång eftersmak.
Passar perfekt till grillade havskräftor med citron på toppen.
Flaska 1500ml | Nr 7487 | 979:-
Vve Fourny & Fils
Blanc de Blancs Brut Premier Cru
Charmig, mycket prisvärd champagne i ursprungspräglad stil med toner av mineral, citrus, lime, gröna äpplen med massor av fräschör.
Perfekt till en amuse på pata negra eller ansjovis, paprika och en krämig brie.
Flaska 1500ml | Nr 76480 | 789:-
Taittinger Brut Millésimé, 2015
Kul årgångsskumpa med viss mognadston, inslag av brioche, croissanter, choklad, pomerans, äpplen, mineral och mandarin i ytterst välproducerad stil.
Perfekt till grillad pulpo och en röra på salvia, salt och citron som droppas på bläckfisken.
Flaska 1500ml | Nr 87037 | 1 595:-