Svensk husman är underbar! Och bland det godaste att inmundiga och enklaste att tillaga är gubbröra. Tar inte mer än tio minuter. Servera till ett glas kylskåpskallt vin, och livet känns helt enkelt komplett.
Ingredienser (4 portioner)
- 1 burk anjovisfiléer- (125 g)
- 2 ägg, hårdkokta
- 4 msk dill, hackad
- 4 msk gräslök, hackad
- 1 msk spad från ansjovisen
- 1 msk sherryvinäger
- 3 krm svartpeppar, malen
- Salt vid behov
- 4 skivor kavring
- 3 msk smör för stekning
Gör så här:
- Koka äggen i ca fem minuter.
- Häll av ansjovisen, spara lite av spadet. Grovhacka ansjovisen.
- Skala och hacka äggen. Blanda ägg, ansjovis, gräslök och dill i en bunke. Rör om. Rör ner ansjovisspad och sherryvinäger. Peppra.
- Smaka av med lite salt vid behov.
- Stek kavringen i smör på båda sidor.
- Lägg gubbröran på bröden. Dekorera med lite hackad gräslök.
- Servera med ett glas vin, gärna vitt eller varför inte ett glas bubbel?
Vinliv tipsar!
Freixenet Cordon Negro Brut Organic (BS)
Veritabel klassiker och ett av de mest sålda bubbelvinerna i världen i sin karakteristiska svarta flaska. Här har vi ett torrt vin med relativt hög syra, markerad fräschör med inslag av citron, zest, äpple, päron, lite exotisk frukt i mycket fint balanserad stil.
Perfekt till spanska charkuterier, milda ostar eller gubbröra på kavring.
Nr 7738 • 109 kr