6 bästa vinerna på bolaget innan löning

Några dagar kvar till löning. Men vin vill man ju ha ändå. Vinliv tipsar denna gång om viner till riktigt bra (lågt) pris. Och konstaterar återigen att det verkar inte tillverkas dåliga viner längre…

Plavac Mediterano 2019

Nr 2598 • 119:-

Kul med vin från Kroatien! Sommarens kanske populäraste resmål. Så glöm inte att dricka lokalt! Här har vi ett rött vin med örtiga inslag, mörk frukt, choklad, medelhavsörter, röda bär i frisk stil och med medellång eftersmak.

Perfekt till grillade kycklingklubbor som serveras med en ljummen, örtig potatissallad.

S’blendid 2022

Nr 13056 • 89:-

Kan nån kan Portugal som levererar riktigt bra vin år efter år. Här har vi ett rött balanserat vin i smart PET-flaska med inslag av både kryddor, sälta, örter, mörk frukt, björnbär och blåbär i förtjänstfull torr stil.

Supergott till grillade ribs och grillade aubergine som serveras med kryddigt krämig vitlöksröra.

Tahbilk Museum Marsanne, 2016

Nr 91285 • 169:-

Ok, lite dyrare, men vänd på slantarna, det är vinet värt. Här hittar vi härligt fruktighet i exotisk stil, stenfrukter, mango, persika, chirimoya i fin balans med honungstoner och mogen citron. Säreget!

Perfekt till en grillad marulk som serveras med örtigt sallad och gärna egengjord chutney
på mango.

El Coto Crianza, 2019

Nr 12670 • 89:-

Synnerligen prisvärd klassiker från Rioja med allt man kan önska sig. Här hittar vi vanilj, dill, kokos,choklad, örter, viss mognad, mörka bär, örter och superbra balans.

Gott till grillad flankstek som serveras med pico de gallo och en enklare sallad.

Trapiche Malbec Oak Cask, 2021

Nr 16554 • 95:-

Lite kraftigare, lite mer av allt, precis som det anstår ett rött vin från Argentina. Vinet har en
markerat smakintensiv karaktär, toner av både mörka bär, viol, kryddor, peppar, mocka, lite skog med relativt lång eftersmak.

Mycket, mycket gott till den grillade oxen, entrecoten eller till en mustig pizza med örter och svamp.

Pinot Noir for you and for me

Nr 51117 • 79:-

Enkelt, rättframt rött vin med tydlig fruktsötma, så vinet vinner verkligen på att serveras svalt, ca 14 grader. Intensiv fruktighet, inslag av både vanilj, örter, röda bär i balans.

Serveras med fördel till en grillad köttbit med lite sötaktiga tillbehör.

Nästa artikel
Grillat är godast
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.