Pasta Bolognese på högrev med mustigt rött

Paradrätt i Bologna? Knappast, den skapades i Neapel. Men är minst lika god för det och lite sinnebilden för det italienska köket. Enkelt men gudomligt gott. 

Såsen kan med fördel tillagas dagen innan så att smakerna sätter sig ordentligt. För dig som älskar vegetariskt kan du alltid byta ut högreven mot vegetarisk färs. Receptet är lätt lika bra till det. 

Och till det ett glas smakrikt rött. Buon appetito!

Pasta Bolognese på högrev

Ingredienser 4 personer
  • 400 g färs på högrev
  • Olivolja
  • 1 gul lök finhackad
  • 4 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 liten bit morot riven
  • 2 dl rött vin
  • 1 burk krossade tomater 
  • 2 msk ketchup
  • 2 buljongtärningar
  • 1 msk soja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 del persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl parmesanost fint riven
  • 500 gram pasta valfri

Gör så här

Stek färs på högrev på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.

Tillsätt lök, vitlök och morot.

Stek ytterligare någon minut.

Häll i krossade tomater, rött vin och ketchup.

Låt koka upp och lägg i buljongtärning, timjan och oregano, häll ner sojan. Rör om. Låt puttra i ca 30 minuter. 

Smaka av. Späd eventuellt med lite vatten. Salta och peppra vid behov.

Servera rykande varm, strö lite persilja över, med nykokt pasta och riven parmesan.

Och glöm inte vinet, mustigt rött, något svalt i stora härliga glas.


Vinliv tipsar!

BALANSERA MERA

Kul rött vin på den lokala druvan Vranac från Kosovo. Fruktig med inslag av skogsbär, balanserat med tilltagande sträv karaktär, bra fräschör, toner av blåbär, liten mineralisk ton i avslut och liten rökig karaktär. Intressant i sin gräsiga, druvspecifika karaktär.

Nr: 58347 | 139 KR

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.