Publicerat 22/2 - 2020

Pasta Bolognese på högrev med mustigt rött

Paradrätt i Bologna? Knappast, den skapades i Neapel. Men är minst lika god för det och lite sinnebilden för det italienska köket. Enkelt men gudomligt gott. 

Såsen kan med fördel tillagas dagen innan så att smakerna sätter sig ordentligt. För dig som älskar vegetariskt kan du alltid byta ut högreven mot vegetarisk färs. Receptet är lätt lika bra till det. 

Och till det ett glas smakrikt rött. Buon appetito!

Pasta Bolognese på högrev

Gör så här

Stek färs på högrev på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.

Tillsätt lök, vitlök och morot.

Stek ytterligare någon minut.

Häll i krossade tomater, rött vin och ketchup.

Låt koka upp och lägg i buljongtärning, timjan och oregano, häll ner sojan. Rör om. Låt puttra i ca 30 minuter. 

Smaka av. Späd eventuellt med lite vatten. Salta och peppra vid behov.

Servera rykande varm, strö lite persilja över, med nykokt pasta och riven parmesan.

Och glöm inte vinet, mustigt rött, något svalt i stora härliga glas.

Ingredienser 4 personer

400 g färs på högrev

Olivolja

1 gul lök finhackad

4 vitlöksklyftor finhackade

1 liten bit morot riven

2 dl rött vin

1 burk krossade tomater 

2 msk ketchup

2 buljongtärningar

1 msk soja

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

1 del persilja, finhackad

salt

svartpeppar

2 dl parmesanost fint riven

500 gram pasta valfri


Vinliv tipsar!

Casteloro Valpolicella Ripasso Organic

Rött vin på delvis torkade druvor från Valpolicella i norra Italien, regionen känt för sina ameroneviner, prosecco och mycket, mycket mer…

Smakrikt vin med markerad koncentration, liten fruktsötma, mjuka tanniner, mörk körsbärsfrukt, mogna röda bär, vanilj med lång eftersmak i intensiv stil.

Det här vinet dricker jag mycket gärna till en pasta bolognese på vegetarisk färs, mustig tomatsås, gärna med soltorkade tomater och massor av färskriven parmesan.

Nr 5256801 • 129kr