Gör så här
Rör ihop marinaden.
Putsa kalvsteken.
Marinera steken i en plastpåse i 6 timmar. Låt ligga i kylskåpet.
Sätt ugnen på ca 165 grader.
Torka av steken från marinaden. Stek runt om i en panna med smör eller olivolja.
Salta och peppra.
Lägg steken i en ugnsform. Stick in en stektermometer (i den tjockaste delen).
Ugnsstek steken i ca 1,5 timme till en innertemperatur på 65 grader.
Låt steken vila i 30 minuter.
Strö persilja över.
Skär upp i tunna skivor.
Servera med kokt potatis och ett glas vin!
Ingredienser 6 personer
1 kg kalvstek
Flingsalt
Peppar
Marinad
2 msk honung
3 msk sherryvinäger
2 msk japansk soja
3 msk sriracha
3 msk olivolja
1 tsk rosmarin, finhackad
1 tsk persilja, grovhackad
Vinliv tipsar!
Gran Bodega
Fruktigt vin på Spaniens ikoniska druva, härliga Tempranillo. I vinet här hittar vi frukt, vanilj, liten örtig karaktär, röda bär som jordgubbar och vinbär och en medellång eftersmak. Lufta gärna vinet innan servering.
Perfekt till en härlig pasta eller en höstgryta på kyckling.
Nr 51599 · 289 kr