Klassisk kalvstek provencale med medelhavsörter

Gör så här

Rör ihop marinaden.

Putsa kalvsteken.

Marinera steken i en plastpåse i 6 timmar. Låt ligga i kylskåpet.

Sätt ugnen på ca 165 grader.

Torka av steken från marinaden. Stek runt om i en panna med smör eller olivolja.

Salta och peppra.

Lägg steken i en ugnsform. Stick in en stektermometer (i den tjockaste delen).

Ugnsstek steken i ca 1,5 timme till en innertemperatur på 65 grader.

Låt steken vila i 30 minuter.

Strö persilja över.

Skär upp i tunna skivor.

Servera med kokt potatis och ett glas vin!

Ingredienser 6 personer

1 kg kalvstek
Flingsalt
Peppar
Marinad
2 msk honung
3 msk sherryvinäger
2 msk japansk soja
3 msk sriracha
3 msk olivolja
1 tsk rosmarin, finhackad
1 tsk persilja, grovhackad

Vinliv tipsar!

Gran Bodega

Fruktigt vin på Spaniens ikoniska druva, härliga Tempranillo. I vinet här hittar vi frukt, vanilj, liten örtig karaktär, röda bär som jordgubbar och vinbär och en medellång eftersmak. Lufta gärna vinet innan servering.

Perfekt till en härlig pasta eller en höstgryta på kyckling.

Nr 51599 · 289 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.