Gör så här
Rör ihop marinaden.
Putsa kalvsteken.
Marinera steken i en plastpåse i 6 timmar. Låt ligga i kylskåpet.
Sätt ugnen på ca 165 grader.
Torka av steken från marinaden. Stek runt om i en panna med smör eller olivolja.
Salta och peppra.
Lägg steken i en ugnsform. Stick in en stektermometer (i den tjockaste delen).
Ugnsstek steken i ca 1,5 timme till en innertemperatur på 65 grader.
Låt steken vila i 30 minuter.
Strö persilja över.
Skär upp i tunna skivor.
Servera med kokt potatis och ett glas vin!
Ingredienser 6 personer
1 kg kalvstek
Flingsalt
Peppar
Marinad
2 msk honung
3 msk sherryvinäger
2 msk japansk soja
3 msk sriracha
3 msk olivolja
1 tsk rosmarin, finhackad
1 tsk persilja, grovhackad