Korv Stroganoff

God, snabb och krämig vardagsrätt. För ett mer lyxigt alternativ, använd en kraftigare korv, som en chorizo, för en kryddigare och rökigare smak.

Ingredienser 4 personer

500 g falukorv eller annan korv (t.ex. chorizo eller prinskorv), skivad eller skuren i bitar

1 stor lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk smör eller olja

1 tesked paprikapulver

1 msk tomatpuré

2 dl grädde (kan ersättas med mjölk eller crème fraiche för olika konsistenser)

1 dl ketchup

1 dl vatten eller buljong

1 tesked dijonsenap (valfritt)

Salt och peppar efter smak

Färsk persilja (till garnering)

Till servering:

4 portioner kokt ris eller pasta

Gör så här

Hetta upp smöret eller oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i den hackade löken och vitlöken och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig, ca 3-4 minuter.

Lägg i den skivade korven och stek tills den får fin färg och är genomstekt, cirka 5-7 minuter.

Strö över paprikapulver och tillsätt tomatpurén. Rör om så att alla ingredienser blandas och fräs i ytterligare 1-2 minuter.

Häll i grädden, ketchupen och vattnet eller buljongen. Rör om och låt såsen koka upp. Sänk värmen och låt såsen sjuda i 5-10 minuter tills den tjocknar något. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar.

Servera korv stroganoffen tillsammans med kokt ris eller pasta. Garnera gärna med hackad persilja för extra färg och smak.

Vinliv tipsar!

Mouton Cadet Vintage Edition, 2022

Lent och välbalanserat rött vin från Bordeaux.

Här hittar vi inslag av fat, svarta vinbär, kola, kakao, ceder, lite blyerts, plommon, markerad friskhet och ihållande tanniner med lång eftersmak.

Perfekt till en klassisk svensk korv stroganoff.

Nr 70506 • 169 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.