Tiramisu – klassiker från det söta Italien

Snacka om klassiker, på det allra bästa sättet: god, populär och med ursprung. Visst kan man variera den, men kanske är ändå det klassiska receptet det godaste. Eller? Du avgör. Men glöm inte ett litet glas marsala till.

Ingredienser 4 personer:

  • 3 dl espresso
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 citron, skalet
  • 2 msk amaretto
  • 8 savoiardikex
  • Kakao

Gör så här:

  1. Brygg espresson. Låt svalna.
  2. Separera äggvita och äggula i två olika bunkar.
  3. Vispa vitan hårt.
  4. Vispa gulan tillsammans med sockret till en fluffig smet.
  5. Rör ned mascarpone i smeten på gulan, försiktigt så att smeten blir slät.
  6. Riv ned citronskal. Rör om.
  7. Vänd försiktigt ned äggvitan. Blanda.
  8. Häll över det svala kaffet i en skål. Tillsätt amaretton.
  9. Doppa kexen i kaffeblandningen för att de ska dra åt sig vätskan.
  10. Lägg kex i botten av formen. Varva med mascarponekrämen i tre lager.
  11. Pudra försiktigt med kakao.

Vinliv tipsar!

Florio Marsala Superiore Dolce, 2020

Kul med vin från Marsala på Sicilien, klassiskt starkvinsområde. Här hittar vi knäckiga toner i vinet, inslag av torkade frukter, fikon, nötter, choklad, kaffe, russin i fin balans och mycket smakrik karaktär.

Perfekt till en smakrik dessert på choklad eller till en tiramisu.

Nr. 8403 • 89 kr 37, 5 cl

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.