Snacka om klassiker, på det allra bästa sättet: god, populär och med ursprung. Visst kan man variera den, men kanske är ändå det klassiska receptet det godaste. Eller? Du avgör. Men glöm inte ett litet glas marsala till.
Ingredienser 4 personer:
- 3 dl espresso
- 2 ägg
- 2 msk strösocker
- 250 g mascarpone
- 1 citron, skalet
- 2 msk amaretto
- 8 savoiardikex
- Kakao
Gör så här:
- Brygg espresson. Låt svalna.
- Separera äggvita och äggula i två olika bunkar.
- Vispa vitan hårt.
- Vispa gulan tillsammans med sockret till en fluffig smet.
- Rör ned mascarpone i smeten på gulan, försiktigt så att smeten blir slät.
- Riv ned citronskal. Rör om.
- Vänd försiktigt ned äggvitan. Blanda.
- Häll över det svala kaffet i en skål. Tillsätt amaretton.
- Doppa kexen i kaffeblandningen för att de ska dra åt sig vätskan.
- Lägg kex i botten av formen. Varva med mascarponekrämen i tre lager.
- Pudra försiktigt med kakao.
Vinliv tipsar!
Florio Marsala Superiore Dolce, 2020
Kul med vin från Marsala på Sicilien, klassiskt starkvinsområde. Här hittar vi knäckiga toner i vinet, inslag av torkade frukter, fikon, nötter, choklad, kaffe, russin i fin balans och mycket smakrik karaktär.
Perfekt till en smakrik dessert på choklad eller till en tiramisu.
Nr. 8403 • 89 kr • 37, 5 cl