Hamburgare och rött vin, en omåttligt populär kombination som når nya höjder. I synnerhet nu, när Vinliv experimenterat och tagit fram det kanske bästa, snabbaste, enklaste receptet. Och gjort egen majonnäs på det! Tar inte ens en halvtimme att göra. Men ska avnjutas i lugn och ro till ett stort glas rött vin.
Matcha med:

Star Rubired Zinfandel
Druvpräglad Zinfandel från soliga Kalifornien.
Vinet har en härligt solvarm ton med inslag av mogna körsbär, vanilj, plommon, örter, mjuka tanniner, fruktdrivet med lång eftersmak i generös stil.
Perfekt till en riktig hamburgare med alla tillbehör.
Burgare med ost och egengjord majonnäs
Gör så här
Skiva löken i tunna ringar och stek den i en stekpanna på låg värme i rikligt med smör. Ta av löken när den är mjuk och fått lite färg.
Hyvla osten i tunna skivor. Skär gurkan i långa tunna skivor.
Forma fyra lika stora hamburgare, men pressa inte köttet för hårt. Platta till.
Stek på hög värme i två minuter per sida. Tryck till dem något när de steks.
När det börjar bli färdiga, lägg på osten på respektive burgare.
Skär brödet, rosta det kort.
Lägg hamburgarna på brödet. Toppa med stekt lök och gurka.
Klicka på majonnäsen på toppen. Lägg ihop burgarna.
Servera till ett glas mustigt rött.
Ingredienser 4 personer
800 g nötfärs av högrev
flingsalt
svartpeppar
80 g manchegoost eller motsvarande
1 gul lök
1 rödlök
2 saltgurkor
smör
4 hamburgerbröd

Att göra majonnäs
Blanda ner äggula, senap och vitvinsvinäger i en bunke.
Tillsätt matoljan långsamt i en tunn stråle. Viktigt att du vispar hela tiden, med handvisp eller elvisp.
Sluta vispa när den känns lagom klar.
Smaka av med citron och salt.
Ingredienser 4 personer
1 äggula
2 tsk senap
3 dl matolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk citron
Salt