Äkta grekisk sallad

Inga konstigheter, snabbt att slå ihop och bara nyttiga råvaror. Violà! Grekisk sallad när den är som bäst. Tar en kvart att slå ihop. Servera gärna med ett glas grekiskt vin, kylskåpskallt vin. Men salladen kan vara rumstempererad.

Gör så här:

Lägg de skivade grönsakerna i en stor salladsskål. Lägg ner oliver och fetaost som du skurit i tärningar. Rör om försiktigt. Strö över lite färsk oregano.

Blanda olivolja med balsamvinäger och citron. Slå detta över salladen före serveringen. Smaka av med salt. Servera med surdegsbröd.

Ingredienser 4 personer
  • sallad
  • 6 tomater, skivade
  • 1 gurka, skalad och skivad
  • 2 gröna paprikor, skivade i ringar
  • 1 rödlök, skivad i ringar (blötlägg gärna i någon halvtimme innan)
  • 200 g fetaost
  • 20 oliver (utan kärna)
  • torkad oregano
  • dressing
  • 0,5 dl olivolja (bästa!)
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 tsk citronsaft
  • Salt

Vinliv tipsar!

50° Riesling Trocken, 2022 2l BiB

Supersnyggt vitt på Riesling från Tysklands bästa vinområde, Rheingau. Här hittar vi tydlig druvkaraktär i form av både citron, honungsötma, päron, exotisk frukt, gröna äpplen, stenfrukter, fin mineralisk ton i avslut samt en härlig fräschör som ger vinet massor egensinne i bästa Riesling-stil. Helt enkelt riktigt gott.

nr 582407 • 249 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.