Äkta grekisk sallad

Inga konstigheter, snabbt att slå ihop och bara nyttiga råvaror. Violà! Grekisk sallad när den är som bäst. Tar en kvart att slå ihop. Servera gärna med ett glas kylskåpskallt vin. Men salladen kan vara rumstempererad.

Gör så här:

Lägg de skivade grönsakerna i en stor salladsskål. Lägg ner oliver och fetaost som du skurit i tärningar. Rör om försiktigt. Strö över lite färsk oregano.

Blanda olivolja med balsamvinäger och citron. Slå detta över salladen före serveringen. Smaka av med salt. Servera med surdegsbröd.

Ingredienser 4 personer
  • sallad
  • 6 tomater, skivade
  • 1 gurka, skalad och skivad
  • 2 gröna paprikor, skivade i ringar
  • 1 rödlök, skivad i ringar (blötlägg gärna i någon halvtimme innan)
  • 200 g fetaost
  • 20 oliver (utan kärna)
  • torkad oregano
  • dressing
  • 0,5 dl olivolja (bästa!)
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 tsk citronsaft
  • Salt

Vinliv tipsar!

Chapel Hill Rosé Cuvée, 2023

Mycket prisvärt rosévin i 3 litersbox. Här hittar vi en skön samling sommarbär, hallon, smultron, jordgubbar, lite granatäpplen, röda äpplen och fin fräschör med medellång eftersmak. 

Perfekt till sommarens alla fester men även till en riktigt god sallad med fetaost. 

nr 73649 • 229 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.