Inga konstigheter, snabbt att slå ihop och bara nyttiga råvaror. Violà! Grekisk sallad när den är som bäst. Tar en kvart att slå ihop. Servera gärna med ett glas kylskåpskallt vin. Men salladen kan vara rumstempererad.
Gör så här:
Lägg de skivade grönsakerna i en stor salladsskål. Lägg ner oliver och fetaost som du skurit i tärningar. Rör om försiktigt. Strö över lite färsk oregano.
Blanda olivolja med balsamvinäger och citron. Slå detta över salladen före serveringen. Smaka av med salt. Servera med surdegsbröd.
Ingredienser 4 personer
- sallad
- 6 tomater, skivade
- 1 gurka, skalad och skivad
- 2 gröna paprikor, skivade i ringar
- 1 rödlök, skivad i ringar (blötlägg gärna i någon halvtimme innan)
- 200 g fetaost
- 20 oliver (utan kärna)
- torkad oregano
- dressing
- 0,5 dl olivolja (bästa!)
- 4 msk balsamvinäger
- 2 tsk citronsaft
- Salt
Vinliv tipsar!

Cuvée la Mer Rosé Pinot Noir, 2024
Ett pärlskimrande rosévin från Sydfrankrike – Cuvée La Mer Rosé! Gjort på 100% Pinot Noir i klassisk Provence-stil, med smak av solmogna smultron, skogshallon och vit persika, balanserat med härligt örtiga inslag och frisk syra.
Perfekt som det är eller till en underbar Salade Niçoise.