Sommarens 10 mest populära rätter – med bästa vintips

Det här är det vi äter när det är sommar. 10 superpopulära, tämligen enkla rätter att tillaga mend oerhört uppskattade. Inte minst att bjuda på. Men vad dricker du till? Vinliv har provat kors och tvärs. Här är våra bästa tips!

Grillad lax med färskpotatis

Sälta och sötma från både laxen och potatis, mycket umamikänsla som behöver uppmuntras.
Bästa vinet? Umami som balanseras med friska, kryddiga inslag och en liten smörighet, gärna bubblor.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/diane-by-jacques-lurton-5238201

Jordgubbar och vispgrädde

Klassikernas klassiker med markerad sötma, fluffig fetma, inslag av röda bär och lätt nötiga toner.
Bästa vinet? Sött, fruktigt, bärigt med syrliga inslag och gärna lite bubblor.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/casalforte-7444702

sommarens jordgubbar

Sill och potatis

Salt och nötig potatiston, även lite sötma i fisken med smakintensitet och en härlig längd.
Bästa vinet? Markerat saltmineral ton, elegant med inslag av citrus, lime och balans.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/chavin-410808

Rostbiff och potatissallad

Krämigt, sälta. Lite animaliska toner och en pepprig karaktär i köttet. Alltså: fet och proteiner i fin balans.
Bästa vinet? Ungfruktigt, frivolt med liten sälta och lätt kryddiga inslag.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/cleto-chiarli-5174401

Sommarens potatissallad serverad i en mörk skål

Potatissallad med dilldressing

Mustigt, fluffigt med örtiga inslag, nötiga toner från potatisen där rätten även präglas av massor av örter.
Bästa vinet? Örtigt, kryddigt med markerad syrlig i mycket balanserad stil.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/domaine-georges-d-ibry-7562401

Grillad t-benstek med bakad potatis

Smakintensitet parat med smöriga inslag från såsen till potatisen och massvis av proteiner och animaliska toner.
Bästa vinet? Smakintensivt med strävhet, mörk frukt, alkohol och nötiga inslag.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/chateau-ste-michelle-9231301

Grillad kyckling med avokadosallad

Söt och köttigt med friska toner när avokadon toppas med citron, lång eftersmak och samtidigt ganska elegant.
Bästa vinet? Fruktdrivet med inslag av järn, frukt och exotiska toner.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/niepoort-7873401

Rabarberpaj med grädde

Syrligt, somrigt en värdig avslutning på vilken middag som helst där desserten också präglas av sötma, frukt och nötiga inslag från grädden.
Bästa vinet? Syrligt med liten sötma, friskt, fruktigt och elegant.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/ruppertsberger-hofstuck-591401

sommarens rabarberpaj

Grillad abborre med kokt potatis

Underbart friskt, elegant så det förslår och med citron till firren syrliga inslag som harmonierar med potatisens frivola, nötiga inslag.
Bästa vinet? Elegant, friskt med inslag av citrus, nötter och krusbär.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/dog-point-9436801

Somrig sallad på vattenmelon och fetaost

Syrligt och rejält fräscht när melon möter feta, lättsamt med fruktiga inslag samt sälta pch lätt mineraliska inslag.
Bästa vinet? Friskt, fruktigt med saltmineraliska toner.

Vinliv tipsar!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/susana-balbo-9296801

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.