Mmmarängsviss… javisst!

Det klassiska receptet för marängsviss är något så simpelt men ack så gott. Trots detta kan det gå år mellan gångerna du sätter skeden i krisp, fluff, kladd och mjukt. Det vattnar i munnen bara du tänker på det. Och vad mer? Du blir på gott humör och kanske även lite kreativ under processens gång.

Allt som behövs är glass (gärna en lyxig sorts gammaldags vanilj), maränger (precis så stora att du under förberedning kan stoppa in tre eller fyra i munnen samtidigt), grädde (nyvispad och fet), banan och hemgjord chokladsås (eller desto hellre kolasås – har du inte testat än är det verkligen på tiden!).

För själva grunden är valet av mängd helt upp till dig. Huruvida du börjar med glassen, för att få en stadig grund, och därefter skär upp och placerar ut banan och maränger och sedan lägger på några rejäla skedar grädde – eller tvärtom – är helt upp till dig.

För såserna kan det däremot vara bra att följa ett recept!

Chokladsås (2 portioner)

½ msk smör
¾ msk kakao
½ msk ljus sirap
1 msk strösocker
½ dl vispgrädde

Smält smöret och vispa ned kakaon. Under omrörning blandar du sedan i resterande ingredienser. Låt detta koka upp, för att sedan fortsätta koka i upp till 1 minut.

Kolasås (2 portioner)

  • ⅔ dl grädde
  • ⅔ dl strösocker
  • ⅔ dl ljus sirap
  • ⅔ tsk vaniljsocker

Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Detta ska sedan puttra på låg värme i omkring 5 minuter. Därefter ska du röra i vaniljsockret.

Redo att serveras. Njut nu av denna festliga dessert!

Viktigt att tänka på är att kika en extra gång på innehållet i marängerna och byta ut mejeriprodukterna om det exempelvis finns allergier. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.