Laga den heliga brunchfavoriten smashed avocado till helgen. Det brukar imponera på gästerna. En smashed avocado uppskattas av de flesta och är en lätt, fräsch rätt som man aldrig tröttnar på. Extra gott blir det med ett pocherat ägg.
Tips! Är det första gången du pocherar ett ägg? Ett tips är att använda färska ägg, eftersom då håller äggen ihop bättre när du pocherar dem.
Ingredienser (4 stora portioner eller 8 normala portioner)
- 8 mogna avokador, skalade och urkärnade
- En nypa chiliflakes per toast, kan uteslutas
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 lime, saften
- Havssalt efter smak
- Olivolja efter smak
- 8 skivor rågbröd
- Koriander, grovt hackad
- Picklad rödlök, valfritt
Pocherade ägg
- 8 ägg
- 3 l vatten
- 2 msk ättika (12%)
- 3 tsk salt
Gör så här
1. Blanda avokado, chiliflakes, vitlök, lime i en stor skål. Ta en gaffel och mosa ordentligt. Häll över lite olivolja och havssalt.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bröden med lite olivolja och sätt in i ugnen. Rosta i några minuter.
3. Lägg två rågbröd var på fyra tallrikar. Dela upp avokadoröran över bröden.
4. Pocherade ägg. Häll vatten i en stor kastrull och häll i ättika och salt. Låt vattnet koka upp och sänk värmen. Vattnet ska sjuda när du lägger i äggen.
5. Knäck i ägg i varsitt glas. Lägg i äggen långsamt i kastrullen. Hjälp till med en hålslev för att forma äggen. Låt sjuda i 3 minuter och ta upp med hålsleven.
6. Lägg på de pocherade äggen direkt på avokadoröran. Avsluta med att strö över koriander och eventuellt picklad rödlök.
Vinliv tipsar!
Så gott, så gott, detta lyxrosa vin från Provence tillverkat på lokala druvsorter med kvalitet i fokus. Här hittar vi underbart rödbäriga toner, frivola inslag, lite citrus, melon, vit persika, lätt Medelhavskryddigt, fin mineral klang med finess och medellång eftersmak. Ett vin att sippa på ur stora glas. Servera vinet kylskåpskallt.
no.56798 • 179 kr