Laxsashimi med sichuanpeppar, granatäpple & zucchini

Ett fantastiskt recept på laxsashimi från årets vinnare av Sveriges Mästerkock, Christin Kashou.

Vill du se Christin laga den live, och höra vilka viner som passar till, kolla på Vinlivs livesändning 23 september 2021.

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g laxfilé färsk, gärna ryggbiten
  • 1 msk sichuanpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk japansk soja
  • 1 st zucchini
  • 1/2 dl risvinäger eller mirin
  • Salt och svartpeppar
  • 65 g finbladig röd mangold

Garnityr

  • 1 st granatäpple
  • 1 ask krasse

Gör så här:

1. Rosta sichuanpeppar i en torr stekpanna tills det börjar dofta. Mortla kornen grovt.

2. Ta ut kärnorna ur granatäpplet genom att försiktigt skära upp skalet och dra isär halvorna. Slå på skalet med en sked över en bunke tills alla kärnor fallit ut.

3. Hyvla zucchinin tunt på mandolin eller med hjälp av en osthyvel. Lägg den hyvlade zucchinin i ett djupt fat och häll över risvinäger. Krydda med salt och peppar.

4. Blanda samman japansk soja och strösocker tills sockret lösts upp.

5. Skiva laxen, gärna på diagonalen för att få större skivor.

6. Servering: Börja med att lägga en bädd av mangold på tallriken. Lägg sedan på den marinerade zucchinin och placera laxen omlott på toppen. Ringla över soja och toppa med ett par nypor av den malda sichuanpepparn. Garnera med granatäppelkärnor och krasse.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.