Världens skummaste pizzor

Att skapa spektakulär mat har blivit något av en konstform, och internet fylls numera av underliga berättelser om allt från superläskiga pizzor till tokdyra varianter som endast miljonärer har råd med.

Margherita, Vesuvio och Hawaii är alltid gott – men ibland kan man få för mycket av det goda. Sådana dagar kan det kännas härligt att hitta en pizza med banan, oxfilé eller krabba. Det finns dock de som går betydligt längre än så i sitt sökande efter nya typer av pizzor.

Pizza med ostburgare och pommes

När du läste den här underrubriken trodde du säkert att det rörde sig om bitar av en ostburgare – men så är inte fallet. Det finns faktiskt amerikanska restauranger som serverar pizzor med hela ostburgare och så många pommes att du kommer känna dig däst i dagar efter intaget.

Pizza i pizza

I Brooklyn ligger en pizzeria vars personal kände att pizzakartongerna var en fiende till såväl miljön som folks sopkorgar. Tack och lov hittade de en lösning: att göra ätbara “kartonger” av pizzadeg – så nu kan deras kunder känna sig både mätta och belåtna över att de inte skräpar ner planeten.

Pizza med ett guldlöv

Har du någonsin tänkt att du skulle vilja ha en pizza vars topping består av ett löv i 24-karats guld? Då är du inte ensam för i New York finns det människor som betalar 2 000 dollar för en sådan pizza. I priset ingår även en rad lyxiga, ätbara ingredienser som alla kritiserats av olika skäl.

Påvepizza

Är du ett fan av Påve Franciskus så har du tur – det finns nämligen en pizza som ser ut precis som honom. Även denna pizza har sin hemvist i New York där den skapades som en hyllning till påven inför hans USA-besök 2015. Ingredienserna är de gamla vanliga, men många katoliker störde sig på att hudtonen och hårfärgen inte är helt korrekt.

Haschpizza

I Vancouver har pizzabagarna slagit på stort. Kan du bevisa att du är 18 år eller äldre och har en så kallad medicinsk marijuana-licens? Då får du hasch som pizzatopping! I övrigt sägs pizzan vara väldigt ordinär.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.