Systembolagets bästa påsköl

Snart är det påsk igen och då gäller att hänga på låset. Till Systembolaget, alltså. För att köpa påsköl. De bästa tar slut fort. Vinliv har provat och tipsar om de öl som ingen kan vara utan när det är påskhelg. Säljstart 28 mars.

Till lammet

Oppigårds Easter Ale, Nr 1374, 29:50 kr, 500 ml

Härlig frukt, toner av stenfrukter, torkade aprikoser, brödig, knäckig, katrinplommon med realtivt lång eftersmak och som klippt och skuren till påskalammet.

Alkoholfri

Mariestads Påskbrygd, Nr 11940, 13:90 kr, 330 cl alkoholfri

Överraskande ölig med inslag av torkade stenfrukter, örter, lite zestig, viss sötma i sirapslik stil balanserande maltig karaktär. Perfekt allroundöl som går till både lax och lamm.

Till laxen

Jämtlands Påsköl, Nr 1385, 23:50 kr, 330 cl

Smakrikt öl med karakteristiska påsksmaker som aprikos, sirapslimpa, beska med viss sötma och en dominerande maltkaraktär som ger ölet en extra skjuts. Godast till laxen.

Till portersteken

Coppersmith’s Påsk Porter, Nr 10924, 23:10 kr, 330 cl

Kraftigt, mörtk, nästan svart öl med intensiv lakritskaraktär, inslag av soja, mörkt rågbröd, kaffe, mörk choklad och en mineral, uppiggande ton i avslut. Gott till portersteken eller annat mörkt kött.

Till salladen med sesamdressing

Pumpviken Påsköl, Nr 1341, 30:50 kr

Välbalanserat öl med toner av engelsk fruktkaka, choklad, nougat, lite citronskal, viss beska men med fin fräschör och en liten umamiton som harmonierar exemplariskt till sallad med asiatisk touch.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.