Bästa champagnen på Systembolaget

Rosé eller blanc de noirs, vintage eller blanc de blancs. Stilarna är legio. Men vi glömmer den storsäljande stilen, standard, non vintage eller multi vintage om man så vill. Vinliv överraskas av den enormt höga kvaliteten och listar sina 11 favoriter.

Jeanmaire Brut

Lättdrucken, välproducerad champagne i enklare, men tilldragande stil. Vinet har fin balans, inslag av lite citrus, gräna äpplen, nötter, päron i frisk doft och smak och medellång eftersmak.

Perfekt som aperitif eller bara som den är.

Nr. 7430 • 289 kr

Till vinet
Palmer & Co Brut Reserve

Superpris för denna mycket uttrycksfulla champagne från kanonkooperativ. Här hittar vi smakintensitet, inslag av både choklad, citron, exotisk frukt, vit persika och en brödig karaktär i hustypisk stil.

Perfekt till snittar på skaldjur och röd paprika.

Nr. 7372 • 389 kr

Till vinet
Louis Massing Brut

Välbalanserat och mycket förtjänstfullt prisnedsatt. Vinet har en fin balans där vi hittar inslag av gula plommon, äpplen, lite nötter, clementin, aningen järnig ton med tropiska inslag och medellång eftersmak.

Perfekt till hårdost av det mildare slaget.

Nr. 70380 • 259 kr

Till vinet
André Clouet Grande Réserve

Spännande odlarchampagne som vuxit till sig rejält det senaste decenniet. Vinet har fin karaktär, inslag av röda plommon, mandarin, lite päron, brioche, gräddig och ötig med medellång eftersmak som präglas av balans.

Perfekt till en elegant fisksoppa med saffran och örter.

Nr. 7686 • 349 kr

Till vinet
Charles Heidsieck Brut Réserve

Multi vintage från lysande egendom och ett internationellt superhyllat bubbel. Med all rätt. Härlig balans, elegant med komplexa inslag, rostat bröd, choklad, gula plommon och äpplen, mogna gröna äpplen och en mineralisk klang i lång
eftersmak.

Perfekt till ugnsgratinerade havskräftor.

Nr. 77522 • 559 kr

Till vinet
Pommery Brut Royal

En annan klassiker som alltid levererar. Här har vi ett aromatiskt vin med smak av nötter, nougat, zest, exotisk frukt, nybakade scones, smör och en stilenlig fräschör som ger liv åt vinet och dessutom en relativt lång eftersmak.

Perfekt till en drömskt god skaldjurspasta med hackad mandel.

Nr. 7590 • 499 kr

Till vinet
Champagne Geoffroy Pureté Premier Cru Brut Nature

Spännande champagne i egen stil från mindre egendom. Vinet präglas av fräschör, mineraliska inslag, gul frukt, örter, aningen gräsig med ton av krusbär, äpplen, gula plommon och en avslutande, riktigt intressant saltmineral karaktär

Perfekt till ångkokta blåmusslor som serveras à la minute.

Nr. 57577 • 539 kr

Till vinet
Bauchet Signature Premier Cru

Välbalanserat, ursprungspräglat med massor av arom och smak. Vinet har en citruslik fruktighet med inslag av gyllenbär, fläder, blommor, brödiga inslag, mjuka bubblor med liten sötma (fast vinet är torrt!) och en relativt lång eftersmak.

Perfekt till en skaljdurspaella.

Nr. 54348 • 429 kr

Till vinet
Louis Roederer Collection 245
375 ml

Underbar champagne och så mycket mer än en ”standardchampagne”. Komplext, rejält fruktigt med massor av fräschör, ton av lime, rabarber, gula äpplen, päron, plommon, lite krämig textur, ljus choklad och en lång, sublim eftersmak i klassiskt komplex stil.

Perfekt till ostron med citron.

Nr. 7602 • 299 kr

Till vinet
Collet Extra Brut

Omtyckt non vintage från lysande hus som här levererar ett vin med fin balans, brödiga inslag, citron, lime, omogna päron och lite äppelkaraktär trängs om utrymmet där även lite röda äpplen ger sig till känna.

Perfekt till stekt blodkorv som serveras med stekt mandelpotatis.

Nr. 77627 • 549 kr

Till vinet
Bonnet Grande Réserve Brut

Bra balans i denna mycket prisvärda champagne som präglas av balans, frukt, fräschör med inslag av gröna tomater, nougat, citron, röda plommon, blodapelsin i smakrik, spännande stil och en relativt lång eftersmak präglad av fruktintensitet.

Perfekt till en riktigt vällagad créme ninon.

Nr. 7555 • 379 kr

Till vinet
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.