Ingredienser, 4 personer
- 700 g flankstek
- 2 msk honung
- 3 vitlöksklyftor
- 4 cl Diablo red
- 2 cl rapsolja
- 2 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 2 tomater, finhackade
- ½ citron (saften)
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 majskolvar, kokta eller grillade
- ½ kruka persilja
- ½ kruka koriander
- ½ spansk peppar, finhackad
- 2 dl majonnäs
- 400 g små potatisar
Gör så här:
- Koka ihop rött vin, soja, honung, 1 vitlöksklyfta, rapsolja och sesam i några sekunder. Ställ glazen åt sidan.
- Skär av majskornen och blanda med tomat, lök, ½ vitlök, persilja, spansk peppar och koriander. Blanda med citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.
- Dressa potatisen med olivolja och rosta hel i ugn eller på grillen i ett foliepaket
- Blanda majonnäs med 1 ½ vitlöksklyfta.
- Krydda flanksteken med lite olja, salt och peppar och grilla i en panna eller på grillen (hög värme) tills den fått fin färg. Pensla sedan på glazen och kör klart i ugn eller indirekt värme på grillen tills den når en innertemp på ca 50c. (låt köttet vila minst 15 min)
- Nu är det dags att servera, tips är att smaka av och göra en sista kryddning med salt och peppar. Köttet skivar du i 1 cm tunna skivor och njut!
Vinet & Maten
Gott till smakrik mat som kött eller vegetariskt, pizza, pasta, risotto eller falukorv och mos. Ännu godare till grillad flankstek. Kolla in vårt recept.

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet, 2020
Rött vin på Cabernet Sauvignon och Shiraz i smakrik stil med inslag av både svarta vinbär, choklad och vanilj.
”Noterbart är att Penfolds även i år 2023 kom med på listan av World’s Most Admired Wine Brands, denna gång på en fin tredjeplats!”
nr 625301 • 99 kr