Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat- och majssalsa, rostad potatis och aioli

Ingredienser, 4 personer

  • 700 g flankstek
  • 2 msk honung
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 cl Diablo red
  • 2 cl rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tomater, finhackade
  • ½ citron (saften)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 majskolvar, kokta eller grillade
  • ½ kruka persilja
  • ½ kruka koriander
  • ½ spansk peppar, finhackad
  • 2 dl majonnäs
  • 400 g små potatisar

Gör så här:

  1. Koka ihop rött vin, soja, honung, 1 vitlöksklyfta, rapsolja och sesam i några sekunder. Ställ glazen åt sidan.
  2. Skär av majskornen och blanda med tomat, lök, ½ vitlök, persilja, spansk peppar och koriander. Blanda med citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.
  3. Dressa potatisen med olivolja och rosta hel i ugn eller på grillen i ett foliepaket
  4. Blanda majonnäs med 1 ½ vitlöksklyfta.
  5. Krydda flanksteken med lite olja, salt och peppar och grilla i en panna eller på grillen (hög värme) tills den fått fin färg. Pensla sedan på glazen och kör klart i ugn eller indirekt värme på grillen tills den når en innertemp på ca 50c. (låt köttet vila minst 15 min)
  6. Nu är det dags att servera, tips är att smaka av och göra en sista kryddning med salt och peppar. Köttet skivar du i 1 cm tunna skivor och njut!

Vinliv tipsar!

Terra de Falanis Lo Foll, 2021

Spännande rött på en blandning av tre lokala druvsorterna med storheten Callet i fokus. Här hittar vi smakintensitet, inslag av mogna röda bär, fin utvecklad ton, mjuka tanniner med fräschör och relativt lång eftersmak i ytterst balanserad stil. Servera i stora glas.  

Perfekt till grillad flankstek eller en mustig burgare med klassiska tillbehör.  

Nr 70918 • 179 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.