Ingredienser, 4 personer
- 700 g flankstek
- 2 msk honung
- 3 vitlöksklyftor
- 4 cl Diablo red
- 2 cl rapsolja
- 2 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 2 tomater, finhackade
- ½ citron (saften)
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 majskolvar, kokta eller grillade
- ½ kruka persilja
- ½ kruka koriander
- ½ spansk peppar, finhackad
- 2 dl majonnäs
- 400 g små potatisar
Gör så här:
- Koka ihop rött vin, soja, honung, 1 vitlöksklyfta, rapsolja och sesam i några sekunder. Ställ glazen åt sidan.
- Skär av majskornen och blanda med tomat, lök, ½ vitlök, persilja, spansk peppar och koriander. Blanda med citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.
- Dressa potatisen med olivolja och rosta hel i ugn eller på grillen i ett foliepaket
- Blanda majonnäs med 1 ½ vitlöksklyfta.
- Krydda flanksteken med lite olja, salt och peppar och grilla i en panna eller på grillen (hög värme) tills den fått fin färg. Pensla sedan på glazen och kör klart i ugn eller indirekt värme på grillen tills den når en innertemp på ca 50c. (låt köttet vila minst 15 min)
- Nu är det dags att servera, tips är att smaka av och göra en sista kryddning med salt och peppar. Köttet skivar du i 1 cm tunna skivor och njut!
Vinliv tipsar!
Terra de Falanis Lo Foll, 2021
Spännande rött på en blandning av tre lokala druvsorterna med storheten Callet i fokus. Här hittar vi smakintensitet, inslag av mogna röda bär, fin utvecklad ton, mjuka tanniner med fräschör och relativt lång eftersmak i ytterst balanserad stil. Servera i stora glas.
Perfekt till grillad flankstek eller en mustig burgare med klassiska tillbehör.
Nr 70918 • 179 kr