Stekt entrecôte med stekt grön sparris

Enklare än så här blir det knappast. Och knappast snabbare heller. Duger till vilken kväll som helst och pricken över i:t är ett gott glas rött i stora kupor. Vi pratar klassikern entrecôte med stekt sparris.

Ingredienser 4 personer

  • 4 bitar entrecote 200 gram styck
  • Salt
  • Peppar
  • Smör att steka i
  • 250 gram Sparris

Gör så här

  • Skär bort sparrisens nedre del (men inte för mycket, bara någon centimeter)
  • Smörstek sparrisen till önskad konsistens.
  • Salta försiktigt.
  • Smörstek samtidigt köttet* i varm panna.
  • Låt köttet vila några minuter.
  • Salta och peppra efter behag.
  • Servera sedan köttet på en stor tallrik med sparrisen på.
  • Servera med ett stort glas vin.

Bon appétit!

*Tänk på att:

Stekgrad entrecôte1 cm tjock 2 cm tjock
Rare1 minut per sida1,5 minuter per sida
Medium rare1,5 minuter per sida2,5 minuter per sida
Well done2,5 minuter per sida3,5 minuter per sida

Vinliv tipsar!

Chateau Briand 2011

Mycket intressant och vällagrat rött vin från Bordeaux på Merlot och en liten del Cabernet Sauvignon. Härliga inslag av torkade frukter, skogspromenad, löv, svarta vinbär, fat, mjuk strävhet, frisk i mycket fin balans och avslutande toner av kaffe, vässad blyertspenna och choklad.

Nr. 71020 • 119 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.