Stekt entrecôte med stekt grön sparris

Enklare än så här blir det knappast. Och knappast snabbare heller. Duger till vilken kväll som helst och pricken över i:t är ett gott glas rött i stora kupor. Vi pratar klassikern entrecôte med stekt sparris.

Ingredienser 4 personer

4 bitar entrecote 200 gram styck
Salt
Peppar
Smör att steka i
250 gram Sparris

Gör så här

  1. Skär bort sparrisens nedre del (men inte för mycket, bara någon centimeter)
  2. Smörstek sparrisen till önskad konsistens.
  3. Salta försiktigt.
  4. Smörstek samtidigt köttet* i varm panna.
  5. Låt köttet vila några minuter.
  6. Salta och peppra efter behag.
  7. Servera sedan köttet på en stor tallrik med sparrisen på.
  8. Servera med ett stort glas vin.

Bon appétit!

*Tänk på att:

Stekgrad entrecôte1 cm tjock 2 cm tjock
Rare1 minut per sida1,5 minuter per sida
Medium rare1,5 minuter per sida2,5 minuter per sida
Well done2,5 minuter per sida3,5 minuter per sida

Vinliv tipsar!

Fonterutoli

Ett riktigt härligt friskt vin där druvan Sangiovese dominerar och kompletteras med både de lokala druvorna Malvasia Nera och Colorino samt den franska Merlot. Läckert balanserat vin, örtig i smak med inslag av torkad frukt, körsbär, plommon, liten fatton och karaktär av både kaffe, choklad, svarta oliver med medellång, raffinerad eftersmak.

Nr. 32229 • 139 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.