Enklare än så här blir det knappast. Och knappast snabbare heller. Duger till vilken kväll som helst och pricken över i:t är ett gott glas rött i stora kupor. Vi pratar klassikern entrecôte med stekt sparris.
Ingredienser 4 personer
4 bitar entrecote 200 gram styck
Salt
Peppar
Smör att steka i
250 gram Sparris
Gör så här
- Skär bort sparrisens nedre del (men inte för mycket, bara någon centimeter)
- Smörstek sparrisen till önskad konsistens.
- Salta försiktigt.
- Smörstek samtidigt köttet* i varm panna.
- Låt köttet vila några minuter.
- Salta och peppra efter behag.
- Servera sedan köttet på en stor tallrik med sparrisen på.
- Servera med ett stort glas vin.
Bon appétit!
*Tänk på att:
Stekgrad entrecôte | 1 cm tjock | 2 cm tjock |
Rare | 1 minut per sida | 1,5 minuter per sida |
Medium rare | 1,5 minuter per sida | 2,5 minuter per sida |
Well done | 2,5 minuter per sida | 3,5 minuter per sida |
Vinliv tipsar!

Chateau Ste Michelle Cabernet Sauvignon
I det röda vinet på Cabernet Sauvignon hittar vi inslag av svarta vinbär, choklad, kaffe, vanilj, örter och en lång eftersmak i balanserad stil. Perfekt till grillad entrecôte med bea och pommes.
Nr. 620301 • 149 kr