Enklare än så här blir det knappast. Och knappast snabbare heller. Duger till vilken kväll som helst och pricken över i:t är ett gott glas rött i stora kupor. Vi pratar klassikern entrecôte med stekt sparris.
Ingredienser 4 personer
- 4 bitar entrecote 200 gram styck
- Salt
- Peppar
- Smör att steka i
- 250 gram Sparris
Gör så här
- Skär bort sparrisens nedre del (men inte för mycket, bara någon centimeter)
- Smörstek sparrisen till önskad konsistens.
- Salta försiktigt.
- Smörstek samtidigt köttet* i varm panna.
- Låt köttet vila några minuter.
- Salta och peppra efter behag.
- Servera sedan köttet på en stor tallrik med sparrisen på.
- Servera med ett stort glas vin.
Bon appétit!
*Tänk på att:
Stekgrad entrecôte | 1 cm tjock | 2 cm tjock |
Rare | 1 minut per sida | 1,5 minuter per sida |
Medium rare | 1,5 minuter per sida | 2,5 minuter per sida |
Well done | 2,5 minuter per sida | 3,5 minuter per sida |
Vinliv tipsar!

Hope Shiraz
Elegant och generöst rött vin på superdruvan Shiraz med lång eftersmak. Här hittar vi både fräschör, mörkbäriga toner, lite chokladmint, örter, björnbär, aningen pepprig ton, lakrits och mogna plommon i druvpräglad stil.
Perfekt till en gryta på kött, vegetarisk lasagne eller en burgare på vilt.