Lätt som en plätt, flott och gott och mycket billigare än man kan tro. Tar inte heller många minuter att fixa till och så ser det underbart lyxigt ut. Men tänk på att fisken gärna får ha varit fryst. Säkrast så, så vad väntar du på?
Recept 4 portioner
- 400 g tärnad tonfisk
- 1/2 vitlöksklyfta
- 4 msk olivolja
- 1 tsk chiliflakes
- 4 st cocktailtomater
- 2 msk pinjenötter
- 2 msk kapris
- 1 msk finhackad persilja
- 1 msk finhackad gräslök
Gör så här:
Hacka lök och lägg i en liten skål tillsammans med chilipulver. Riv i vitlök och slå i två matskedar olivolja av bra kvalitet.
Hacka tomat, persilja och gräslök.
Tärna tonfisken i små centimeterstora kuber. Lägg i en liten skål.
Rosta pinjenötterna försiktigt i en torr, varm panna.
Blanda upp tonfisken med chiliflakesblandningen i resterande olivolja. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp på en tallrik. Sprid över tomat, pinjenötter och kapris.
Riv över parmesan med ett zestjärn och toppa med persilja & gräslök.
Servera till ett glas riktigt bra vin.
Vinliv tipsar!
Gérard Bertrand Picpoul de Pinet, 2023
Mycket törstsläckande vin från Picpoul de Pinet i franska Languedoc-Roussillon. Kul vin på udda druvan Picpoul med härlig karaktär av gröna äpplen, vinbär, pressad citron, vit persika och rejält uppfriskande syra.
Perfekt till moules frites eller ännu hellre en frisk tartar på tonfisk.